Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fisker EMotion: Výroba luxusního EV už v srpnu

Michal Fokt
Diskuze (3)
Povede se Fiskeru na druhý pokus konkurovat Muskovi? Luxusně-sportovní sedan EMotion tentokrát použije proti Tesle její vlastní zbraně.

Před lety Fisker s hybridem Karma proti elektrické Tesle Model S prohrál. Zbankrotoval, práva na auto koupili Číňané a zakladatel Henrik Fisker měl co dělat, aby zachránil alespoň své jméno. Teď se ale vrací a nenechává nic náhodě - hybrid je zapomenutý, nyní půjde o supervýkonný elektromobil EMotion.

Fisker Inc ukázal auto v lednu v Detroitu, to ale samo o sobě moc neznamená, ještě to mohlo dopadnout všelijak. Tedy to stále ještě může, nicméně Fisker nyní oznámil, že první funkční prototyp vyjede na silnice v červnu a výroba nulté série bude zahájena v srpnu letošního roku, takže to vypadá nadějně. Nicméně k prvním zákazníkům se auto nedostane dříve, než v polovině příštího roku, spíš ještě později.

Fisker EMotion chce zaujmout zákazníky nejen výrazně sportovním designem, ale i technikou. Je postaven z hliníku a karbonu, měl by se rozjet na rychlost 260 km/h a na jedno nabití prý zvládne zhruba 640 km. Největším lákadlem však budou grafenové kapacitory namísto dnes obvyklých Li-Ion/Li-Pol akumulátorů.

Michal Fokt
Diskuze (3)
27. 4. 2017 14:48
server o autech
server o autech a asi nejdulezitejsi spravu ohledne Tesly ktera tu ma mnoho odpurcu a krytiku tento server nezverejni jako prvni , tu o zalobe cca 47 tisic jejich majitelu v USA na Teslu ohldne autopilota >:D

co tam v te redakci delate? spite a kdys nahodou neco objevite u konkurence tak napisete neco podobne znejiciho se spozdenim?
Avatar - Barry Lyndon
27. 4. 2017 13:18
grafenové kapacitory
To zní dobře, to chci >:D :yes:
Avatar - Missouri
27. 4. 2017 11:28
Neuspěje
Má to kola jako z bicyklu, spíše než normální auto na všední den to vypadá jako okruhový speciál. Tohle na masivní prodeje nevypadá. Spíše to vypadá na exponát do sbírky výstředního miliardáře. Žádná přijatelná konkurence pro Teslu. :-!