Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo by Pininfarina: Tohle nemá být jen vize!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Emerson Fittipaldi se svou firmou ve spolupráci se studiem Pininfarina a společností HWA AG se postará o jednu z nejzajímavějších premiér letošního autosalonu v Ženevě pro milovníky starých pořádků a moderního designu.

Fittipaldi Motors na začátku letošního února oficiálně potvrdila, že 7. března v Ženevě představí supersportovní automobil Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo by Pininfarina a nyní v polovině února zde máme nové a velmi zajímavé informace o technice tohoto stroje.

Novinka, která má představovat zhmotnění snu slavného brazilského závodního jezdce, má totiž mít pod svým kabátem od návrhářů ze studia Pininfarina před zadní nápravou podélně uložen atmosférický osmiválec o výkonu přes 441 kW (600 k).

Motor spolu s převodovkou má být navržen a vyvinut speciálně pro použití v supersportovním voze společnosti Fittipaldi Motors. S ohledem na vazby společnosti HWA AG na automobilku s třícípou hvězdou ve znaku, pracující právě na vývoji pohonné jednotky pro EF7, se očekává, že minimálně blok motoru bude vycházet z některé z pohonných jednotek značky Mercedes-Benz.

Vedle informací o použití atmosférického osmiválce a jeho výkonu je již nyní zmiňována i pohotovostní hmotnost vozu, která se má díky hojnému využití kompozitních materiálů pohybovat okolo 1000 kg.

Podle slov samotného Emersona Fittipaldiho má novinka poskytovat svému řidiči nejen čistou vášeň a adrenalin, ale i vynikající ovladatelnost. Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo by Pininfarina má vynikat i spolehlivostí a ve srovnání s podobně výkonnými vozy i nižšími náklady na údržbu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)