Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus hlásí výrazný nárůst cestujících

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost FlixBus téměř zdvojnásobila počet cestujících na vnitrostátních linkách v prosinci oproti září 2017.

Autobusový dopravce FlixBus vstoupil na český trh vnitrostátní dopravy v srpnu roku 2017. Od září ke konci prosince loňského roku hlásí dopravce téměř dvojnásobný počet cestujících na vnitrostátních spojích.

Jednou z jeho páteřních tras společnosti FlixBus na českém trhu je i spojení mezi Prahou a Brnem, kde nabízí cestu až 41x za den. Ve špičkách si zákazníci mohou vybrat ze tří spojů za hodinu a jejich cena začíná na 79 Kč.

Martina Čmielová, tisková mluvčí společnosti FlixBus, k tomu uvedla, že dopravce vnímá cestování mezi Prahou a Brnem z pohledu českých zákazníků jako jedno z nejdůležitějších. I proto nabízí zákazníkům vysokou frekvenci spojů, kdy si lze ve špičkách vybírat až ze tří spojů za hodinu.

Mezi Prahou a Brnem jsou podle slov Martiny Čmielové nejvytíženější sobotní ranní a nedělní podvečerní spoje ve směru z Prahy. V opačném směru z Brna musejí zákazníci kupovat jízdenky s předstihem pro cesty na pátek odpoledne a neděli podvečer.

Kromě Brna spojují autobusy FlixBus Prahu s dalšími krajskými městy jako Karlovy Vary, Liberec, Plzeň nebo České Budějovice. V rámci evropské sítě zelených autobusů je pak Praha spojena s 25 zeměmi a více než 600 destinacemi přímo nebo s jedním přestupem.

FlixBus postupně ve své službě zavádí změny, kterými vychází vstříc českým zákazníkům. Novinkou je bezplatné zrušení nebo změna rezervace.

Od prosince FlixBus navázal spolupráci se všemi kancelářemi s prodejním programem AMSBus. Díky tomuto spojení si zákazníci zelených autobusů mohou zakoupit jízdenky na více než 200 českých a 100 slovenských kontaktních místech.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)