Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Bronco bez střechy a dveří unikl krátce před premiérou

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Mnohaleté čekání na novou generaci Fordu Bronco by mělo skončit již během pár hodin, ještě předtím však do světa unikla první fotografie, která ukazuje novinku s demontovanou střechou a dveřmi.

Ford si dal s návratem modelu Bronco pořádně načas, po více než dvou desetiletích očekávání se však kdysi jeden z nejpopulárnějších amerických offroadů vrací s plnou parádou. Bronco se vrátí s poctivou rámovou konstrukcí, bohatou nabídkou motorů, působivými terénními vlastnostmi a propracovaným stylem, kterým bude chtít přetáhnout zákazníky Jeepu Wrangler.

Sama automobilka se ostatně nebála přímého srovnání dvou populárních offroadů, z nichž oficiálně známe prozatím pouze jeden. Bronco by prý mělo být přinejmenším stejně dobré v terénu, v čemž by mu podle některých dříve uniklých snímků měly pomoci i uzávěrky předního a zadního diferenciálu.

S Wranglerem se však chce Bronco srovnávat i svou modulární karoserií. Jak jsme se dozvěděli z dřívějších úniků informací a některých patentových registrací, Bronco  by mělo mít například demontovatelnou střechu a dveře, přičemž dveře by se měly sundávat ještě snadněji, než u Wrangleru.

Zatím se ovšem jednalo pouze o tvrzení, kterým chyběl nějaký pořádný základ. Ten však nyní přišel z webu Bronco6G.com, kde se objevila dosud zřejmě nejzajímavější uniklá fotka nového Fordu. Třídveřové Bronco na ni totiž dovádí kdesi v poušti – a to bez střechy a dveří.

Kompaktní offroader, zbavený několika plechů karoserie, přitom vypadá jednoduše skvěle. Zvláště v kombinaci s retro-designem, který odkazuje na starší generace tohoto v zámoří populárního vozu. Stačí se jen podívat na charakteristický design mřížky chladiče, nebo stylové kulaté světlomety.

Bronco tak stejně jako Wrangler nasedá na retro-vlnu a slibuje působivé schopnosti v terénu. Už nyní je ovšem patrné, že v jedné věci bude mít Bronco před Wranglerem náskok. Designéři totiž umístili zpětná zrcátka na A sloupky/přední blatníky, což výrazně usnadní demontáž dveří a majitelům ušetří peníze i nervy při shánění aftermarketových zrcátek.

Oficiálních informací o novém Broncu je prozatím jako šafránu, již delší dobu ale víme, že kromě třídveřové a pětidveřové verze dorazí také ve verzi Sport, která bude určena více k silničnímu použití. Více informací, navíc potvrzených, se ale dozvíme až během premiéry, která odstartuje během několika hodin.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - SKAY
13. 7. 2020 18:19
Re: pecka
Pěkné :yes:
Avatar - 3_diamanty
13. 7. 2020 16:10
pecka
bronco sa mi zacina pacit... vyzera ze to nebude ziadna hrkalka :yes: