Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Bronco Sport odhaluje motory. Stylové SUV pořídíte s tříválcem

David Bureš
Diskuze (9)

Interní dokumenty potvrdily, že připravovaný Ford Bronco Sport bude nabízen s tříválcem 1.5 EcoBoost. Ten už je dostupný pro odvozený model Escape.

Ford Bronco je minimálně na domácím americkém trhu napjatě očekávaným autem, nejen Američané však hltají každou novou zprávu o tomto chystaném SUV – i naše statistiky čtenosti ukazují, že nové Bronco zajímavá. A tak po špionážních snímcích odhaleného auta přinášíme další zprávu, a to tentokrát velice důležitou, o nabídce motorů.

Na internet totiž už unikly interní dokumenty potvrzující, jaké motory Bronco vlastně dostane. Pro mnohé fanoušky to bude možná zklamání, na druhou stranu nabízené agregáty plně odpovídají očekávanému stavu. Stylové SUV totiž dostane minimálně na domácím americkém trhu výběr mezi tříválcem 1.5 EcoBoost a 2.0 EcoBoost.

V tomto případě hovoří o Fordu Bronco Sport, menšímu modelu chystané rodiny Bronco, který bude stylovým SUV s designem někdejšího slavného vozu. Doplní ho i „čistokrevné“ Bronco, plnohodnotný offroad a větší bratr k Bronco Sport.

Výběr mezi tříválcem a čtyřválcem není velkým překvapením už jen proto, že stejné agregáty nabízí také Ford Escape (u nás známý jako Kuga), s nímž bude Bronco Sport sdílet svoji platformu. Připravovaná novinka ale bude mít o 41 mm kratší rozvor (2.670 mm) a především má být dostupná výhradně s pohonem všech kol. To zřejmě připomene terénní charakter originálního Bronca.

Výkonnostní parametry Bronca Sport v tuto chvíli neznáme. Jedna pětka nicméně v odvozeném Escape poskytuje 134 kW a 240 N.m, zatímco dvoulitr 186 kW a 372 N.m, což jsou čísla, která můžeme očekávat také od připravované novinky. Potvrzená je též kombinace s osmistupňovým automatem.

Ford Bronco Sport bude minimálně na americkém trhu dostupný v několika specifikacích se stylovými jmény – Outer Banks, Big Bend, Badlands doplní úvodní edice First Edition. V nabídce bude též deset laků karoserie (třeba hnědá Kodiak, šedá Cactus nebo oranžová metalíza Cyber), které bude možné doplnit kontrastní barvou střechy. Podle dřívějších zpráv se má Ford Bronco Sport představit v dubnu.

David Bureš
Diskuze (9)

Doporučujeme

23. 3. 2020 19:20
Ford Novinky
Ford Novinky na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
Avatar - niko78
23. 3. 2020 13:59
Zbitocnost
Naco tam vobec taku "vec" davaju,radsej hned elektriku nez sa mucit.
Avatar - mariov8
23. 3. 2020 13:17
Fordem tam...
Ford Bronco: standardně V8 (sem-tam velký R6)
Ford Bronco II: malý V6
Ford BRoNcO 2020: R3

Já vím, ten Cologne V6 nahradí moderní tříválec v pohodě.

Raději bych viděl náhradu Bronca I, alespoň s pětiválcem 2,3-3,2L. No nic, emoce, zvuk, projev se budou muset hledat jinde...
23. 3. 2020 11:39
Re: Tříválec, není to zbytečně moc?
No nic budeme si starý auta s normálníma motorama držet co to jen půjde. Vozový park bude díky ekofašistickým hovadům nezadržitelně stárnout.
Avatar - Jerry.Gunman
23. 3. 2020 00:30
Tříválec, není to zbytečně moc?
nestačil by tam "obyčejnej" jednobuch, ideálně cimrmanův spalovací (protože vyrobený z tvrdého papíru) motor Amálie Weber, pracující v unikátním pětidobém taktu?
Sání - komprese - výbuch - výfuk - odpočinek? ;-) ;-) ;-)