Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford EcoSport se špatně prodává, evropská verze dozná lehkých změn

Jan Mička
Diskuze (35)
Evropské uvedení Fordu EcoSport nesplnilo očekávání. S ohledem na slabší prodeje dostane lehký facelift.

Vozy SUV jsou v Evropě velmi oblíbené, což samozřejmě zaregistrovala řada značek. Mezi nimi je i Ford, který sice v Evropě nabízí model Kuga, ten je však ve srovnání s novou „městskou“ vlnou poměrně velký. Řešením měl být EcoSport, veřejnost jej však s otevřenou náručí nepřijala.

Na velkém rozmachu městských SUV se v posledních době založil například Renault Captur, Peugeot 2008 nebo Opel Mokka, konkurenční Ford EcoSport však potřebnou vlnu zájmu nevzbudil. O tomto faktu ostatně vypovídají prodejní výsledky - JATO Dynamics uvádí, že od dubna do listopadu loňského roku se pro EcoSport rozhodlo 11.275 zákazníků, což je ve srovnání s 149.701 kusy Renaultu Captur propastný rozdíl. Berme však v potaz, že je Captur v prodeji delší dobu pokrývá větší část evropského trhu. Ford EcoSport se totiž aktuálně prodává pouze ve Velké Británii, Německu, Francii, Španělsku, Itálii, Portugalsku, Švýcarsku a Irsku.

Ford EcoSport doznal před vstupem na evropský trh řady změn, především pak v oblasti pevnosti karoserie. To nicméně nestačilo, a proto v rámci další modernizace přijde o rezervní kolo na víku zavazadelníku (bude však dodáváno bez příplatku) a nové plasty v interiéru navodí více „fiestovskou“ atmosféru. Jak se novinky projeví na zájmu zákazníků, ukáže až čas.

Jan Mička
Diskuze (35)
Avatar - Aladeen
1. 3. 2015 13:07
Šanca tu je
Ak dostane masku alá Aston a cena klesne o pár tisíc...
Avatar - wakantanka
22. 1. 2015 20:40
Re: Eco
je proste očividné, že u Dustera hraje hlavnú rolu value for money, takže v približne rovnakej resp. o trochu vyššej cenovej hladine by mohol fungovať aj tento ecosport. A cena vyššia vzhľadom k tomu, že tej výbavy v tom forde máš predsa len o čosi viac.
22. 1. 2015 10:57
Re: Eco
Proč nad cenu Dustera. Ford EcoSport je určen pro rozvíjející se trhy a je to přímý konkurent Dustera. Jen Duster z Indie se do Evropy nevozí. Ecosport ano.
22. 1. 2015 10:50
Re: povedzme si to otvorene
No na poctivých techno argumentoch to moc postavené nemám to je fakt, ale myslím, že dizajn je najväčší problém, pretože nepredávať dobre v eu malý kros je dnes naozaj umenie. Cactus je otvorene testovaný v zmysle keď ho miluješ nerieš a predávať sa bude jak teplé rožky, ale je možné, že vzhľadom na pôvod a všetky ford súvislosti, bude problém ešte väčší (ako sa píše vyššie), tak potom to v eu skončí ešte skôr.
22. 1. 2015 10:29
Re: kazdy vedel, ze to nebude mit uspech
Přesně jsi to vystihl, nová generace Fordů už prostě není co bývaly jejich předchůdci. Ty auta hodně ztratily ze své fordovsko-evropské DNA, kvůli které je evropští řidiči milovali....