Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford F-150: Pět hvězd od NHTSA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) udělil aktuální generaci Fordu F-150 nejvyšší ocenění za výsledky, jichž dosáhl v nárazových testech.

NHTSA testovalo nový Ford F-150 s kabinou SuperCrew v rámci programu hodnocení nových automobilů a za dosažené výsledku mu udělilo plný počet pěti hvězd.

Předmětem čelního i bočního nárazového testu a také bočního nárazu na kůl byly pick-up s čtyřdveřovou kabinou modelového roku 2015, které dosáhly velmi dobrých výsledků díky konstrukci skeletu karoserie i bohaté výbavě standardních prvků pasivní bezpečnosti.

Ford k provedeným testům uvedl dodal, že aktuální generace F-150 je od základu zcela nově navrženým vozem, který své předchůdce překonává nejen v oblastí jízdních výkonů, ale rovněž i nabídkou aktivní a pasivní bezpečnosti.

Základem současného Fordu je sice i nadále tradiční konstrukce s žebřinovým rámem, ale bohatší využití vysokopevnostní oceli a nově též karoserie z hliníkových slitin přináší nižší hmotnost v kombinaci s vyšší tuhost, což potvrzují i výsledky testů NHTSA.

Vedle do detailu propracované konstrukce rámu a karoserie může posádka Fordu F-150 spoléhat na řadu asistenčních systémů, zvyšujících aktivní bezpečnost. Zatímco k prvkům pasivní bezpečnosti pak patří adaptivní sloupek řízení, dvoufázové čelní airbagy, boční a hlavové airbagy a rovněž airbagy v bezpečnostních pásech.

Nechybí ani pomocníci jako adaptivní tempomat, sledování mrtvého úhlu, varování před opuštěním jízdního pruhu nebo Curve Control, který přibrzděním kol usnadní průjezd zatáčkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Barrichello
19. 4. 2015 10:24
Re: Mazel
Jestli nejkrasnejsi nevim, ale vypada docela pekne a ten hlinik mu jen prospel
Avatar - Lonestarstate
19. 4. 2015 01:29
Re: Mazel
Jo, viděl sem ho už několikrát naživo a je to suverénně nejkrásnější full-size pick-up truck na trhu. :yes:
19. 4. 2015 01:22
Mazel
Uz se na nej tesim :-)
18. 4. 2015 19:09
Re: 5 vs 7
Pepku ty zas boduješ :yes:
Avatar - Karen_
18. 4. 2015 18:36
5 vs 7
5 by pro odpady šlo, ale Ladě Nivě jsem napsal 7