Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford loni zvýšil zisk na šestinásobek, prodej v USA je na rekordu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Čistý zisk americké automobilky Ford Motor loni vzrostl na 7,4 miliardy dolarů (183 miliard Kč), což je proti zisku z předchozího roku zhruba šestinásobek.

Prodej aut na americkém trhu přitom firma zvýšila na rekord. Dobře si Ford vedl i v posledním čtvrtletí roku, kdy se jeho zisk zdvojnásobil, sdělila dnes společnost.

Celoroční zisk 1,84 USD na akcii překonal očekávání analytiků, kteří podle agentury FactSet čekali v průměru 1,73 USD, Celkové tržby stouply o čtyři procenta na 150 miliard dolarů a rovněž předčily odhady. Globální prodej vozů skupina zvýšila o pět procent na 6,6 milionu.

Většinu peněz Ford loni vydělal v Severní Americe. Levnější benzin tam podpořil poptávku po velkých vozech typu pick-up, což je segment, v němž kraluje model Ford F-150.

V Severní Americe hrubý zisk Fordu loni dosáhl 9,3 miliardy USD. Firma ale také vykázala rekordní výsledek 765 milionů USD v Asii a Tichomoří a v Evropě se poprvé od roku 2011 vrátila do kladných čísel.

Ve čtvrtém čtvrtletí se čistý zisk Fordu zvýšil na více než dvojnásobných 1,87 miliardy USD. Čtvrtletní výnosy jí stouply o 11 procent na 40,3 miliardy USD.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Avatar - Londonbridge
29. 1. 2016 14:15
Re: Zisk mají jistě pěkný, ale za jakou cenu...
Tak nejak. Mali sme v rodine Ford Fiestu 1.6 Tdci Econetic myslim 70KW celkom fajn auto aj ked som za to vysypal 21 500 EUR to sa mi zdalo trosku moc na take male auto.
Jazdne vlastonsti velmi dobre design super. Horsie ten interier plastova spust a zadne dvere pri zavierani buchaju ako na Skode Favorit + maly kufor atd. Myslim ze Fabia je vnutry lepsie spracovana. Chytil nas design a jazdne vlastnosti a ako druhe auto moze byt. V USA valia F 150 atd. samozrejme iny trh vacsie cesty velke vzdialenosti tam Fiesta musi vyzerat ako hodne malinke auto ak tam vobec predaju par. V UK je Fiest a Focusov hodne viac nez hodne. myslim ze Fiesta tu zacina na nej Ł 12 000 a da sa dostat na Ł 20 000 ak clovek vyskrta hodne priplatkovych nezmyslov.
29. 1. 2016 13:49
Re: Krachujicí
Jediné úplný de.bil si palcuje a smajlikuje vlastní přízpěvky. Co chtít po blbém čobolovi. Že. Sám si bolševik z komančské familie. Buzničko. Proč si píšeš do profilu muž když si vagína?
29. 1. 2016 10:56
Zisk mají jistě pěkný, ale za jakou cenu...
Ziskovost Fordu je (hlavně díky novému nástupu velkých amerických "trucků") jistě pěkná, nic to ale nemění na tom, že z pohledu Evropana se jeho Fordy kvůli technické globalizaci zhoršily (kromě Fiesty) - a to jak po stylistické, tak technické stránce (hmotnost, využití obestavěného prostoru, agilita a zábavnost jízdních vlastností). Mám samozřejmě na mysli řady Focus a hlavně Mondeo. Když byly tyto modely vyvíjeny v Evropě, byla to pro Evropu mnohem hezčí, prostornější, lehčí a jízdě atraktivnější auta... :-O :-!
29. 1. 2016 10:34
Re: Krachujicí
>:D >:D >:D "drsna" odpoved hodna prihriateho antivaginisti-bojovnika proti vaginam >:D >:D >:D

Pises ako tazko zakomplexovany a skaredy buzik a tvoje nazory na ACZ,ktore tu prezentujes su nazory stareho bolsevickeho dobytku a odpadu takze tvoj nick PetrKO-KOT-KO-dak ta uplne a presne vystihuje :yes: >:D >:D >:D
29. 1. 2016 08:33
Re: FORD
GTI by napsal: kup si mozek...