Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford má nabídky na koupi Land Roveru a Jaguaru

Dan Vořechovský
Diskuze (62)
O obě britské automobilky Land Rover a Jaguar je zájem. Ford obdržel nabídky na nákup v případě obou automobilek a nyní je bude analyzovat.

Jak jsme vás nedávno v článku Zájemci o Jaguar a Land Rover se mohou hlásit do 19. července informovali, Ford vyhlásil včerejší den jako termín pro podání prvních nabídek na nákup britských automobilek Land Rover a Jaguar. Ford oznámil, že nabídky předložil nespecifikovaný počet zájemců. Podle Fordu je případný prodej automobilek otázkou měsíců, nikoli nejbližšího období.

Představitel automobilky Ford, který si přál zůstat v anonymitě, tisku pouze oznámil, že automobilka obdržela nabídky na nákup obou britských automobilek. Současně doplnil, že Ford neobdržel žádnou nabídku na nákup švédské automobilky Volvo.

Podle analytika společnosti Global Insight Paula Newtona budou obě britské automobilky nakonec prodány zvlášť. Důvodem podle něj bude ztrátovost Jaguaru. Podle Newtona může rovněž dojít k tomu, že Ford bude muset v případě prodeje Jaguaru převzít jeho závazky nebo je uhradit. Newton doslova řekl: „Nemyslím si, že by někdo za Jaguar vyplatil peníze na dřevo.“ Land Rover pak podle něj naopak pro investory hodnotu určitě má.

Dan Vořechovský
Diskuze (62)
Avatar - Ricardo
20. 7. 2007 20:12
Jaguar zadarmo?
A ne jeden ale celá fabrika? Hlásím se do skupiny "investorů" pod vedením Mates-Marko ;-)
Avatar - Ricardo
20. 7. 2007 19:18
Re: Ole
To jsi odeslal prázdné nebo vymazal až později? ;-)
20. 7. 2007 18:59
Re: Jag
Ak v tom sklade, co si spominal hore najdes jednu volne pohodenu XJ 220 som ochotny mu to buduci tyzden vyhovorit. ;-)
20. 7. 2007 18:06
Re: Jag
>:D :yes:
20. 7. 2007 18:04
Re: Ole