Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Maverick dostal balíček Tremor a míří do těžšího terénu

Filip Melich
Diskuze (3)

Pro své pick-upy Ford tradičně připravuje balíčky výbavy usnadňující pohyb v terénu. Výjimkou není ani model Maverick, který dostává balíček Tremor.

Nejmeněší pick-up v nabídce Fordu dostává nové provedení více zaměřené na jízdu v terénu. Maverick tak nyní můžete pořídit s balíčkem Tremor, který lze přikoupit k výbavovým stupňům XLT a Lariat. A protože je v nabídce modelu spojen s pohonem všech kol pouze přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, bude Tremor dostupný s jediným motorem.

Pohonná jednotka EcoBoost ze svých dvou litrů objemu dává 186 kW (253 k) a 376 Nm. Hodnoty zůstávají beze změn, které se spíše dotkly jiných částí pohonné soustavy. Například osmistupňová automatická převodovka dostala posílený chladič oleje a stejně taky byly posíleny poloosy. Na zadní nápravu se nastěhoval dvouspojkový diferenciál, podobný tomu v modelu Bronco Sport Badlands.

Video se připravuje ...

Balíček Tremor přizvedne Maverick o 1 palec (2,54 cm) a standardní tlumiče a pružiny vymění za nové, připravené na jízdu v terénu. S ohledem na světlou výšku přední části a přední nájezdový úhel byl také přepracován přední nárazník. Celková světlá výška auta s balíčkem Tremor vzroste o 0,8 palce, tedy o 2 centimetry, na výsledných 9,4 palců (23,9 cm). Přední nájezdový úhel je 30,7° (+ 9,1°), zadní 22,2° (+ 0,3°) a na 19,9° (+ 1,8°) se zvětšil přejezdový úhel.

Elektronickou podporu přidávají jízdní módy pro pohyb na vozovce, v bahnu, písku, sněhu či s přívěsem. Nechybí ani terénní tempomat Trail Control. Na druhou stranu je zvýšená průchodnost terénem vykoupena zhoršením schopností převozu nákladu. Zatímco standardní Maverick s dvoulitrovým EcoBoostem uveze 680 kilogramů nákladu, s balíčkem Tremor pouze 544 kg.

Stejná situace je v případě tažení přívěsu – standardně Maverick utáhne přívěs těžký 907 kg, respektive 1.814 kg s balíčkem 4K Tow Package dostupným pro verzi s pohonem všech kol. Tremor však utáhne jen zmiňovaných 907 kilogramů a balíček 4K Tow Package mu zůstane zapovězen.

Co se ceny týče, balíček Tremor zájemce přijde na 2.995 dolarů, tedy v přepočtu na 72.290 korun. V nabídce bude také balíček drobných vizuálních úprav, který přijde na 1.495 dolarů (36.080 korun). Jeho součástí je například lakování střechy a krytů vnějších zpětných zrcátkem odstínem Carbonized Gray, stejně jako černé polepy na kapotě a spodní části karoserie. Oba balíčky bude možné objednávat od letošního září, přičemž výroba auta odstartuje v průběhu podzimu.

Filip Melich
Diskuze (3)

Doporučujeme

3. 8. 2022 17:16
Re: fun fact
No však to je logické. Musia to predávať pod cenu, kto by to inak chcel? Taký neekologický mastodont len ťažko obháji svoju uhlíkovú stopu a ľudia dnes už na to myslia. Nízka cena je zúfalý krok, ale asi posledná mižnisť, ako niečo predať. :-[] :-[] :-[] :-[] :-[]
3. 8. 2022 16:59
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/
3. 8. 2022 16:07
fun fact
Tohle auto je aktuálně úplně nejlevnější ford na americkém trhu (a to s hybridním pohonem 2,5 litru atmosféra + elektromotor). i malý Ecosport je o tisíc dolarů dražší. Dokonce i s hodně bohatou výbavou stojí pořád míň než základní Ford Escape (v Česku se prodává jako Kuga).