Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang se dočkal nové limitované edice. Vznikne jen 500 exemplářů!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford Performance a RTR Vehicles představují nejnovější výsledek své spolupráce, který je zároveň pokračováním téměř desetileté tradice úprav modelu Mustang ve stylu speciálů pro driftování.

Ford Performance již tradičně spolupracuje na přípravě limitované edice modelu Mustang se společností RTR Vehicles, jejíž kořeny sahají do roku 2009. Tehdy byl představen první Ford Mustang RTR, za jehož vznikem stál drifter Vaughn Gittin Jr., designér Caleb Clark, společnost Classic Design Concepts a samotná automobilka Ford.

Právě od roku 2009 se poměrně pravidelně představuje pro následující modelový rok nový Ford Mustang RTR, který sice nesjíždí z výrobní linky s ostatními zástupci oblíbeného modelu, ale lze v něj proměnit sériový vůz a to díky paketu, jehož prodej i montáž zajišťují vybraní prodejci značky Ford na severoamerickém trhu.

Pro modelový rok 2019 se představuje Series 1 Mustang RTR Powered by Ford Performance, jehož základem se může stát osmiválcový Mustang GT i čtyřválcový Mustang EcoBoost, ale v obou případech musí být součástí výbavy Performance Pack 1, zahrnující i zadní spoiler s Gurneyho klapkou.

Proměna standardního vozu v limitovanou edici bude i nyní probíhat prostřednictvím paketu montovaného u vybraných prodejců značky Ford na severoamerickém trhu a opět se bude jednat o úpravy vzhledu a především podvozku.

Series 1 Mustang RTR Powered by Ford Performance má být identifikovatelný na první pohled díky masce chladiče RTR s vlastním osvětlením, sadě aerodynamických prvků a specifické grafice na bocích i kapotě motoru. Pro interiér jsou připraveny koberce s logy RTR, nová hlavice řadicí páky a ovladač osvětlení.

Za úpravami vzhledu se pak ukrývá přepracovaný podvozek s novými pružinami a nastavením aktivního odpružení MagneRide. Proměnu pak má uzavírat nová sada 19palcových kol.

Series 1 Mustang RTR Powered by Ford Performance má být k dispozici od začátku příštího roku u vybraných prodejců značky Ford na severoamerickém trhu a do jeho podoby má být upraveno maximálně 500 vozů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)