Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford testuje závodní verzi GT (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ford spolu se svými partnery usilovně pracuje na vývoji závodního GT. Ten má v příštím roce nastoupit rovnou do dvou šampionátů.

Ford GT se v civilní podobě ve světové premiéře představil na letošním lednovém autosalonu v Detroitu a následně byl vystaven na březnovém autosalonu v Ženevě.

V rámci doprovodného programu letošního závodu 24 hodin Le Mans byl představen závodní Ford GT. Ten je nyní podrobován náročnému programu testování a finálního ladění, aby byl dokonale připraven na příští sezónu a především návrat značky Ford do Le Mans.

Ford hodlá v příštím roce ve spolupráci s Chip Ganassi Racing vyslat na závodní okruhy celkem čtyři exempláře Fordu GT. Dva z nich zamíří do série TUDOR United SportsCar Championship ve Spojených státech a dva budou ve třídě LMGTE-Pro hájit barvy své značky ve FIA World Endurance Championship.

K pohonu závodních Fordů GT stejně jako u jejich civilních příbuzných poslouží dvakrát přeplňovaný šestiválec EcoBoost. Vedle své pohonné jednotky mají nové speciály modrého oválu přinést do své třídy řadu inovací. Jednat se má zejména o aerodynamiku, pokročilé kompozitní materiály a mimořádně tuhou, ale lehkou konstrukci.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
3. 8. 2015 15:01
Aerodynamika
Budou muset zmenšovat křídlo a difuzor, aby nečerpali výhodu z profilu auta. V GT vás prostě ořežou, abyste nebyli o moc rychlejší.