Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit Custom jako sportovec inspirovaný speciály WRC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Modernizovaný Ford Transit Custom se dočkal úprav, které jej mají vzhledově přibližovat soutěžním speciálům. Vedle karoserie se úprav dočkal i interiér a podvozek.

Britská společnost MS-RT se v současnosti prezentuje jako výsledek spolupráce mezi Van-Sport a legendárním soutěžním jezdcem Malcolmem Wilsonem, vlastnícím společnost M-Sport, stojící mimo jiné i za přípravou vozů značky Ford pro rallye a rallyekros na té nejvyšší úrovni.

Dříve však byl Van-Sport, resp. nynější MS-RT prezentován pouze jako divize společnosti M-Sport, která se věnuje úpravám lehkých užitkových vozidel značky Ford. Tato činnost je hlavní pracovní náplní MS-RT i dnes a v nabídce této společnosti jsou úpravy vozů Ford Ranger, Transit Connect a Transit Custom.

Posledně jmenovaný model posloužil v loňském roce za základ pro limitovanou edici pojmenovanou R-Spec Transit Custom a inspirovanou soutěžními speciály z dílen společnosti M-Sport.

Ford Transit Custom se v loňském roce představil v modernizované podobě a MS-RT si pro něj připravil úpravy, které dodají tomuto lehkému užitkovému vozidlu především sportovnější vzhled.

Samozřejmostí je i proto poměrně agresivně tvarovaným předním nárazníkem s funkčními aerodynamickými prvky, na něž svým provedením navazují nástavce prahů i zadní nárazník a přítlačné křídlo na zádi. Interiér rozhodně zaujme koženým čalouněním sedadel i kůží obšitým sportovním volantem.

Atraktivnější vzhled i zlepšení jízdních vlastností mají přinášet 18palcová kola O.Z. Racing s pneumatikami Hankook Ventus S1 evo2 v kombinaci se sportovním pružinami Eibach, snižujícími světlou výšku vozu.

MS-RT nabízí svou úpravu pro Ford Transit Custom s nejvýkonnějším provedením motoru 2.0 EcoBlue, disponující výkonem 125 kW. Kompletní sadu lze použit pro vozy s krátkým i prodlouženým rozvorem náprav a v čistě užitkové i osobní verzi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
3. 5. 2018 09:19
Příjemná změna
Ano, je to šílenost a asi bych si to nekoupil. Myslete si o mě ale co chcete, mě se totiž docela líbí! V každodenní změti nudných oprýskaných dodávek by to byla super změna a auto, za kterým bych se otočil.
2. 5. 2018 21:54
Re: 125 kW
Na kilowatty kašli (podľa väčšiny je podstatný poriadny kruťák), hlavne že to Nm a potiahne to pekne odspodu >:D >:-[] >:-[]
Avatar - white label
2. 5. 2018 18:27
Re: 125 kW
Jj, to je laděné pro Dakar..., sportovec každým coulem, vidíš, jak to trhá "asfalt" všemi čtyřmi!
2. 5. 2018 17:55
125 kW
125 kW, panečku to už je nějaká síla ! :-)