Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit Custom s vysokou střechou míří na evropský trh

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford rozšiřuje nabídku provedení modelové řady Transit Custom o provedení s vysokou střechou, které nabízí výrazně zvětšení nákladového prostoru.

Ford Transit Custom se jako zcela nová modelové řada, která se vklínila mezi Transit Connect a Transit, poprvé představil na jaře roku 2012 a navázal na sesterský model Tourneo Custom.

Novinka v nabídce značky Ford vstoupila na evropské trhy začátkem loňského podzimu v téměř stejnou dobu byla na IAA v Hannoveru oceněna titulem International Van of the Year 2013.

V současnosti je Transit Custom nabízen v čistě užitkovém provedení Van, osobním i dodávkovém Kombi Van a osobním Kombi. Všechny tři tyto verze jsou v současnosti k dispozici ve dvou délkách karoserie (SWB – 4972 mm a LWB – 5339 mm), které spojuje standardní celková výška.

Nově se nabízí možnost objednat si zvýšenou střechu za příplatek15.000 Kč bez DPH, ale je potřeba počítat se skutečností, že ji nelze kombinovat s posuvnými dveřmi na levé straně.

Nové provedení s vysokou střechou nabízí o 20 % větší objem nákladového prostoru, v němž může být u vozidel s plnou přepážkou k dispozici až 8,3 m3. Vnitřní výška se oproti standardnímu provedení zvyšuje o 370 mm na 1780 mm.

Na vysokou střechu lze díky její celokovové konstrukci namontovat nosič, s nímž je maximální dovolené zatížení střechy 100 kg.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)