Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford ukázal Mustang s výkonem přes 900 koní a manuální převodovkou. Na V8 ale zapomeňte

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Ford se chlubí Mustangem s šestistupňovou manuální převodovkou, výkonem přes 900 koní a točivým momentem okolo 1350 N.m. To vypadá slibně, ne?

Realita je ale poněkud kontroverzní, uvedená čísla totiž nemá na svědomí nějaký přeplňovaný vidlicový osmiválec, jak byste možná čekali, ale elektromotor. I proto vůz dostal jméno Mustang Lithium.

Za prototypem, který by měl naznačit elektrickou budoucnost Fordu, stojí spolupráce automobilky se společností Webasto. Ta dodala 800voltový bateriový systém, který je údajně podobný tomu z Porsche Taycan. Zajímavá pak je přítomnost klasické ručně řazené převodovky, to nebývá u elektromobilů obvyklé. Výbavu doplňuje samosvorný diferenciál.

Elektrický Mustang dále dostal díly karoserie z uhlíkových vláken, snížený podvozek, 20palcová kola, přední brzdy z Shelby GT350R a pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S. Nejvíc ale asi zaujme částečně průhledná přední kapota. 

Automobilka tvrdí, že elektrický Mustang zůstane prototyp. Poslouží však k testování a vývoji technologie, na níž by mohly sázet budou elektrifikované fordy.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme