Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt 2015 živě: Fotogalerie z nultého dne

Jan Mička
Diskuze (37)
Úderem zítřejší osmé hodiny ranní oficiálně začíná 66. ročník autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Ukořistili jsme několik fotografií z nultého dne.

Nultý den autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem se tradičně nese ve znamení posledních příprav před velkým začátkem. Dolaďují se detaily expozic, významní zástupci značek si připravují své proslovy, řada světových novinek je ještě zahalena neprůhlednými plachtami. Vše musí být bez chybičky, aby v úterý 15. září v 8:00 mohla začít jedna z nejvýznamnějších světových akcí svého druhu. My však prošli výstaviště již dnes odpoledne a přinášíme první várku fotografií.

Řada zástupců automobilek proti fotografování ještě nedodělaných stánků nic nemá, značka Renault, která do Frankfurtu přivezla významné novinky v podobě modelu Talisman včetně verze Grandtour (kombi) a čtvrté generace Méganu, si ale dávala na objektivy fotoaparátů velký pozor. Získat snímky Talismanu nebyl až tak velký problém, s ostře sledovaným Méganem nás ale Francouzi odejít nenechali.

Z dalších hlavních novinek jsme spatřili například novou generaci Opelu Astra, Kiu Sportage nebo futuristicky vypadající Toyotu Prius. Hybrid však pouze koutkem oka. V jeho případě nás nejvíce zajímá především pohonná jednotka, o které se zatím nemluví. Bude se jednat o tradiční spojení atmosférické osmnáctistovky s elektromotorem, nebo se Toyota vytáhne se zcela novou koncepcí? Odpověď se dozvíme již zítra po 13.hodině, kdy vrcholí tisková konference.

Velmi živo bude také na stánku Volkswagenu, na který jsme se však během nultého dne nedostali. Hlavním lákadlem je nová generace SUV Tiguan, které se zde představí i jako plug-in hybridní koncept GTE. Tento vůz byl společně s dalšími novinkami koncernu Volkswagen k vidění v rámci tradiční Group Night, reportáž z místa připravujeme.

Jan Mička
Diskuze (37)
Avatar - Pekelná Micinka
15. 9. 2015 12:06
Re: Schportage
:-)
15. 9. 2015 10:49
Re: Schportage
To jako...ze se mnou nerad souhlasis? :-)
Avatar - Auto CZ
15. 9. 2015 10:27
Pri prilezitosti autosalonu
prosim tento tyzden premenovat Auto CZ na folcvagen newsleetr >:D
Avatar - Auto CZ
15. 9. 2015 10:26
Re: Utecencov z Juznej Korei vratime
Tak aspon bude väcsia konkurencia, islamisti vedia co je dobre a jazdia na Humvee. U nich nejake tsi alebo gdi nema sancu >:D
15. 9. 2015 09:31
Re: Utecencov z Juznej Korei vratime
Jsi trapný a pravděpodobně velmi hloupý