Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt živě: Mazda 5 prodělá modernizaci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Hlavním lákadlem Mazdy na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem je bezpochyby nová generace modelu 6 a také nový model 2, ale to nejsou jediné novinky v nabídce japonské automobilky. Pro Mazdu 5 je připraven facelift.

Mazda přistoupila k modernizaci modelu 5, ale vzhledem k jeho oblibě u zákazníků nejde o extrémní změny vzhledu, ale spíš jen o lehkou kosmetiku.

Úpravy exteriéru se omezily pouze na přepracovaní předního nárazníku a masky. Nové jsou zadní svítilny ze světelných diod, které jsou použity i ve směrových světlech, uložených ve zpětných zrcátkách.

V interiéru je přepracován přístrojový panel, k dispozici bude více možností barevných kombinací a snížila se hladina hluku v kabině.

Použitím variabilního časování ventilů se zlepšily výkony motorů 2.0 a 2.3 MZR a zároveň se snížily emise CO2.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - skejpa
12. 9. 2007 23:35
Re: Motor
taky na to koukam. 2.0 DISI je preci dvoulitr benzin v turbu. a kdyz bude 2.0ti taky v M6 tak to bude parada ;-)
11. 9. 2007 10:50
Re: Pětka
Mám rád kategorii vozů MPV,takže sám osobně jsem vyzkoušel mnou napsané modely,a ještě další.Mazda 5 byla při porovnání vnitřního prostoru daleko za očekáváním,ať co týče místa pro cestující nebo pro zavazadla.Záměrně nehodnotím spolehlivost nebo značku...
11. 9. 2007 09:45
Pětka
Tato Mazda je designově podařený vůz,ale její mínus spočívá ve vnitřním prostoru.Při koupi MPV lidé oceňují také velikost vnitřního prostoru,a toho nenabízí "5" mnoho.Dá se říci,že je to plnohodnotný vůz pro čtyři,a to je při její velikosti málo.Takový Opel Zafira nebo VW Touran jsou daleko štědřejší.