Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Futuristická Scania Irizar jezdí také v Čechách

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Od minulého týdne jezdí dva Irizary PB po našich silnicích. První dva autobusy zakoupila cestovní kancelář Asiata, která mj. zajišťuje dopravu mezi Prahou a Karlovými Vary pro ČSA...

Novinka, představená v loňském roce - autobus Scania Irizar PB - je čtyř nebo vícehvězdičkový autobus, splňující nejvyšší požadavky kladené na moderní dálkový autobus. Pod futuristickým kabátem najdete nejkvalitnější podvozkovou skupinu Scanie K124 EB4x2 nebo 6x2 s nezávislým zavěšením předních kol a odpružením ELC a 12litrový motor o výkonu 309 kW /420 k s elektronicky ovládanou vstřikovací jednotkou. Součástí výbavy je i automatický systém řazení Scania Opticruise a integrovaný retardér Scania. Tyto luxusní turistické autokary jsou vyráběny ve spolupráci se španělskou firmou Irizar.

Zaoblené tvary autobusu s rozměrným čelním sklem mu propůjčují futuristický vzhled. Aerodynamickým tvar kapoty umožňuje výrazně snížit spotřebu paliva. Pohodlné cestování zaručují pasažérům široké vstupní dveře, nízká úroveň vnitřní hlučnosti a ergonomická sedadla. Klimatizace má kapacitu až o 30% vyšší něž jakou disponují jiné modely. Součástí vybavení je DVD systém a moderní kuchyň Frenzel. Konstruktéři autobusu nemysleli jen na pohodlí cestujících, ale i na komfort řidiče. Jeho pracoviště je prostornější než u dosavadních modelů, všechny ovládací přístroje jsou umístěny v jeho přímém dosahu a tento prostor je vybaven vlastní klimatizací.

Od minulého týdne jezdí dva Irizary PB po našich silnicích. První dva autobusy zakoupila cestovní kancelář Asiata, která mj. zajišťuje dopravu mezi Prahou a Karlovými Vary pro ČSA a vnitrostátní a mezinárodní cesty pro další klienty.

Ondřej Láník
Diskuze (8)