Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Galpin představuje úpravu Fordu Bronco s retro nádechem

Filip Melich
Diskuze (3)

Ne každá úprava sériového vozu musí být dramatická až extrémní. I drobná vylepšení mohou běžný automobil pozdvihnout na novou úroveň. To dokazuje i nejnovější výtvor společnosti Galpin.

Bronco bylo vytouženým a dlouho očekávaným modelem, proto Ford věnoval jeho vývoji velkou péči. A po vzoru hlavního rivala modelu, Jeepu Wrangler, pro něj navrhl vzhled jasně odkazující na první generaci, která se vyráběla v 60. a 70. letech. První reakce ze zámoří a zájem o nové Bronco, za které jsou si mnozí zájemci ochotni notně připlatit, naznačují, že Ford postavil skutečně povedený vůz.

Vzhledem k oblibě nového Bronca není divu, že se na něj zaměřili také úpravci. Postupně se tak chlubí se svými více či méně povedenými díly. Řada z nich využívá a zdůrazňuje retro nádech v designu Bronca. Touto cestou se vydala také americká společnost Galpin Auto Sports, která pro svého zákazníka připravila vůz na fotografiích.

Video se připravuje ...

V Galpinu zachovali povedený tovární zelený lak karoserie s názvem Eruption Green a doplnili ho béžovým lakem Avorio Beige, jehož odstín si vypůjčili z palety automobilky Ferrari. V této barvě je nově vyvedena čelní maska vozu, střecha, boční nápisy Bronco a decentní proužky na bocích karoserie. Nalakovány byly i kliky dveří a nápis Bronco na přídi, a to zelenou barvou v továrním odstínu. Barevné úpravy se prý dočkalo také logo Ford na zádi, byť na fotografiích není vidět.

Světlá výška vozu byla upravena pomocí leveling kitu od společnosti Zone Offorad a leštěná sedmnáctipalcová kola Series 69 dodala společnost Pro Comp. Pneumatiky Goodyear o průměru 35 palců byly zachovány z výroby, pouze je v Galpinu přezuli na nová kola. Posledním doplňkem exteriéru jsou přídavná LED světla od společnosti Baja Designs, umístěná u A sloupků na nožkách vnějších zpětných zrcátek.

Interiér či pohonná jednotka se dle všeho obešli bez úprav. Dílo společnosti Galpin Auto Sports tak potvrzuje pravidlo, že méně je někdy více. Vůz díky tomu působí vkusně a nenásilně.

Filip Melich
Diskuze (3)

Doporučujeme

8. 3. 2022 09:17
Re: ???
Extrémně krátký převod - přes redukci - do těžkého terénu (94,75:1) asi tak do 8 km/h.
7. 3. 2022 17:56
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/
7. 3. 2022 12:43
???
Vie mi niekto ozrejmit co je na radicke C? Rad sa necham poucit. Dik