Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM bude prodávat SUV s V8 bez systému stop-start, navíc se slevou

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Ve snaze udržet výrobu nejpopulárnějších SUV a pick-upů navzdory nedostatku čipů se GM rozhodlo nabídnout vozy bez otravného systému stop-start.

Automobilka General Motors nedávno oznámila, že část svých pick-upů a SUV pro modelový rok 2021 bude vyrábět a prodávat bez systému stop-start. Důvodem přitom není nic jiného, než současný nedostatek polovodičů, který už v minulosti vedl k dočasnému pozastavení výrob některých modelů.

Bez systému stop-start by se tak od tohoto týdne měly začít vyrábět vozy jako Chevrolet Tahoe, Silverado a Suburban, GMC Yukon a Yukon XL, Cadillac Escalade a Esclade ESV nebo GMC Sierra. Podle GM půjde o vozy s motorem V8 v kombinaci s desetistupňovým automatem.

Přijetí tohoto opatření nám umožní pokračovat ve výrobě našich vysoce žádaných full-size pickupů a SUV, zatímco se průmysl odrazí od dna a bude posilovat,“ uvedl Kevin M. Kelly, jeden z produktových manažerů Chevroletu, v rozhovoru pro GM Authority. „Jakmile to bude možné, máme v plánu tyto vozy systémem stop-start opět osadit.“

Kelly také v rozhovoru zmínil, že absence systému stop-start povede k nepatrnému zvýšení spotřeby paliva. Zájemci o vůz ale dostanou slevu 50 dolarů (cca 1045 Kč) jako kompenzaci. Jde tak zřejmě o jeden z kroků, kterými chce automobilka omezit dopady nedostatku polovodičů na produkci a prodeje.

Naše organizace v dodavatelském řetězci spolupracují s naší dodavatelskou základnou na zmírnění krátkodobých dopadů situace kolem polovodičů,“ uvedla automobilka. „GM nadále využívá každý dostupný polovodič k výrobě a dodávkám našich nejoblíbenějších a nejžádanějších produktů, včetně vysoce výnosných full-sice pickupů a SUV, pro naše zákazníky. Situace v oblasti polovodičů ale zůstává globálně proměnlivá.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Emel
11. 6. 2021 12:43
Re: Super
Jako... já bych to rozdělil.
Nabídnout auta bez S&S je zajímavé řešení :yes:
Dostat na V8 SUV slevu 50$, to bych si skoro říkal, jestli si ze mě nedělají srandu...
10. 6. 2021 23:37
Re: Jen tak dál!
To je jistě chvályhodné, ale ten otravný start-stop, který musí svědomitý řidič před každou jízdou vypínat, tam pořád je. :-( :no:
10. 6. 2021 21:18
Re: Jen tak dál!
Ved napadlo. Napr. Peugeot ti da niektore modely s klasickymi budikmi namiesto digitalnych 😃.
10. 6. 2021 21:16
Jen tak dál!
Už aby toto skvělé řešení napadlo taky evropské automobilky! :yes: :yes: :yes:
Avatar - Barrichello
10. 6. 2021 16:06
Super
dostaneš auto bez otravného systému a ještě se slevou :yes: :yes:

GM válí :yes: