Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Google originálně děkuje řidičům

David Bureš
Diskuze (0)

Děkujeme všem profesím v první linii, takový je vzkaz Googlu, který se po zdravotníkům nebo vědcům rozhodl originálně poděkovat také řidičům. 

Google na své domovské stránce pravidelně zveřejňuje tzv. doodle, obrázek či krátkou animaci věnovanou aktuálnímu jubileu nebo aktuálnímu dění. Jestliže v minulosti Google tímto způsobem slavil příchod nového roku nebo připomínal pořádání olympijských her, v těchto dnech největší webový vyhledávač světa reaguje na pandemii koronaviru a postupně děkuje všem pracovníkům v první linii. Minulý týden poděkoval zdravotníkům, farmářům nebo vědcům, v úterý 14. dubna pak došlo na poděkování všem pracovníkům ve veřejné dopravě.

Děkujeme všem pracovníkům ve veřejné dopravě je hold všem řidičům i dalším profesím v hromadné dopravě, kteří i navzdory šíření onemocnění COVID-19 musejí mezi lidi a stýkat se s veřejností. Třeba v pražské městské hromadné dopravě jsou aktuálně řidiči ještě přísněji odděleni od cestujících (do přední části vozidel MHD je zakázán vstup, přerušen byl kvůli také prodej jízdenek u řidiče), přesto jim nějaké riziko nákazy hrozí.

Google slibuje, že i v dalších týdnech zveřejní další vzkazy související s bojem proti koronaviru. Již před poděkováním záchranářům Goodle prostřednictvím doodlu vyzval veřejnost, aby zůstala doma a zabránila tak dalšímu šíření koronaviru.

Úprava domovské stránky je v posledních letech stále častější, automobilové tematiky se však týká jen málokdy. Třeba v červnu 2016 ale Google připomenul, že by slavný argentinský závodník, pětinásobný mistr světa ve Formuli 1 Juan Manuel Fangio oslavil 105. narozeniny. Podobně v květnu 2014 vzdal hold Ayrtonu Sennovi, který nebýt předčasné smrti na okruhu Imola tehdy slavil 54 let.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme