Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Katalánska – první kvalifikace, Pešek ve druhé řadě!!

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Pátý podnik letošního silničního MS se jede v Barceloně jako GP Katalánska a ve všech třech třídách byli dnes domácí jezdci nejrychlejší.

Pátý podnik letošního silničního MS se jede v Barceloně jako GP Katalánska a ve všech třech třídách byli dnes domácí jezdci nejrychlejší.

125

Provizorní pole position si v první kvalifikaci třídy 125 zajistil Jorge Lorenzo (Derbi), který zajel čas 1:50,497 a je 0,2 sekundy za rekordním časem.. Druhý Andrea Dovizioso (Honda) za domácím jezdcem zaostal o plných 0,968 sekundy. Třetí čas zajel Pablo Nieto (Aprilia) i přesto, že v závěru havaroval. První řadu uzavírá Roberto Locatelli (Aprilia). Ve druhé řadě je nejlepší Mirko Giansanti (Aprilia) s pátým časem. Šesté a sedmé místo si zabrali domácí Alvaro Bautista a Hector Barbera (oba Aprilia) a vynikající osmý čas a místo ve druhé řadě si vyjel náš Lukáš Pešek (Honda). Bravo.

250

Nejrychlejší čas třídy 250 dnes zajel domácí Dani Pedrosa (Honda) a má hodnotu 1:46,744 a ustavil tak nový nejlepší čas, když stávající nejlepší výkon překonal o 0,343 sekundy. Těsně druhý skončil Randy de Puniet (Aprilia) se ztrátou 0,076 sekundy. Jedině tato dvojice se dostala pod čas 1:47. De Puniet také dosáhl nejvyšší maximální rychlosti ze všech jezdců – 277,3 km/h. Třetí čas zajel Sebastian Porto (Aprilia) a i on je ještě pod hodnotou loňského nejlepšího času. Čtvrtý čas zajel další domácí jezdec Toni Elias (Honda). Druhá řada je obsazena těmito jezdci – Alex de Angelis, Franco Battaini, Fonsi Nieto (všichni Aprilia) a Roberto Rolfo (Honda). Kuba Smrž zajel 16. čas se ztrátou 2,429 sekundy na nejrychlejšího.

MotoGP

Ve třídě MotoGP se dlouho zdálo, že vše padne do rukou jezdců Yamahy, ale nakonec jezdci Hondy rozhodli ve svůj prospěch a obsadili celou první řadu. Nejlepší čas zajel domácí Sete Gibernau, který se do vedení vyhoupl v závěru skvělým časem 1:42,934 a o téměř sekundu vylepšil loňský Rossiho nejlepší čas. Druhý čas zajel Max Biaggi, ale stejně jako v Mugellu také tady na Gibernaův čas nestačil a zaostal o 0,629 sekundy. Nepomohla mu ani nejvyšší maximální rychlost 337,5 km/h. Skvělou práci týmu Camel Honda Pons potvrdil třetím časem Biaggiho kolega Makoto Tamada a letos poprvé dostal pneu Bridgestone ve výsledcích tak vysoko.

Pouhé 0,002 sekundy chyběly Valentinovi Rossimu (Yamaha) ke třetímu místu, ale zbylo na něj až čtvrté. Na páté místo se mezi dvě Yamahy vklínil Nicky Hayden (Honda) a šestý čas zajel Carlos Checa (Yamaha). Vyrovnanost jezdců Yamahy jednoho týmu ukazuje rozdíl jen 0,15 sekundy. Ještě sedmý Alex Barros (Honda) se dostal pod loňský nejlepší Rossiho čas. S Barrosem je ve třetí řadě Shinya Nakano (Kawasaki) a Marco Melandri (Yamaha).

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)