Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Happier Camper HC-1 je zábavný i praktický obytný přívěs (+videa)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Obytné přívěsy jen málokdy umí zaujmout atraktivním zevnějškem, za nímž se ukrývají chytré nápady, ale Happier Camper HC-1 patří do malé skupiny výjimek.

Pokud někdo zatouží po obytném přívěsu, s nímž se vymaní z monotónního vzhledu bílé krabice na kolech, pak většinou zamíří pro Airstream, který je osvědčenou klasikou. Má ale i své nedostatky, k nimž většinou patří větší rozměry a vyšší pořizovací cena.

Dalším řešením mohou být mladé a kreativní značky, mezi něž patří například britský Dub Box s designem inspirovaným první generací Volkswagenu Transporter nebo Happier Camper z Los Angeles.

Druhá jmenována firma se při návrhu exteriéru inspirovala liniemi populárními v padesátých letech dvacátého století a sází i na atraktivním dvoubarevné lakování, ale pod ním jsou již jen naprosto současné materiály a řešení.

Prvotina od Happier Camper s označením HC-1 totiž při celkové délce necelých čtyř metrů a šířce okolo 1,86 m nabízí překvapivě vzdušný a prostorný interiér. Za ním stojí flexibilní řešení pojmenované Adaptiv, v podobě výměnných modulů, umožňujících proměnu interiéru přesně podle aktuální potřeby. HC-1 je tak může posloužit jako jedna velká ložnice, obývací pokoj, kuchyně s jídelnou nebo garáž pro motorku.

Happier Camper HC-1 navíc vyniká i velmi nízkou hmotností, která se má v základní konfiguraci pohybovat okolo 500 kg.

Součástí standardní výbavy je mimo jiné 100 W solární panel pro dobíjení vlastní baterie a audio systém BOSE. Součástí výbavy vedle lůžek, stolku a řady úložných prostor může být i vařič, umyvadlo s tekoucí vodou nebo chemické WC, ale na sprchu bude muset zájemce o tento obytný přívěs zapomenout.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
5. 10. 2015 14:46
Re: výbava
To je LED sprcha Horsta Fuchse a myje se infračerveným zářením.
Avatar - Blue Sun
4. 10. 2015 22:45
Hm
Možná fajn myšlenka, ale to rádoby-retro provedení je vyloženě odporné.
4. 10. 2015 22:10
Re: výbava
protože to není sprcha, ale světlo :-)
4. 10. 2015 21:55
výbava
Nevím, proč se ve článku píše, že součástí výbavy nemůže být sprcha, když na snímku 28 a 29 je vidět. :-) Jinak se mi retro počin moc líbí designem i variabilitou.