Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hennessey Venom GT Spyder je nejrychlejší kabriolet na světě

Michal Fokt
Diskuze (3)
Zmutovaný lotus porazil Bugatti Veyron Super Sport Vitesse na maximálku. A to až překvapivě velkým rozdílem...

Texaský tuner rozdrtil pýchu evropského autoprůmyslu. Vůz Hennessey Venom GT Spyder, což je vlastně přestavěný Lotus Elise, si připisuje světový rychlostní rekord pro otevřená auta. Zatímco dosavadní držitel rekordu Bugatti Veyron Super Sport Vitesse zvládl jet rychlostí 408,75 km/h, nejnovější verze modelu Venom GT Spyder se rozběsnila na 427,35 km/h!

Rekord zajel ředitel Ford Performance Racing School Brian Smith na ranveji letecké základny amerického námořnictva Lemoore s vozem, jehož parametry budí respekt: dvěma turby přeplňovaný V8 o objemu 7,0 l disponuje výkonem 1473 koní a točivým momentem 1745(!) N.m. Síla motoru jde na zadní kola přes šestistupňový manuál, jenž zajistí zrychlení z nuly na 96 km/h za necelé 2,4 s.

Pokus o rekord se uskutečnil v rámci 25. března v rámci oslav 25 let existence firmy Hennessey Performance a na počest jeho zisku se vyrobí tři exempláře edice Venom GT Spyder World Record Editions, přičemž každý z vozů bude začínat na částce minimálně 1,3 milionu dolarů. Opravdu doporučuji shlédnout video, záběry ze stacionárních kamer, kolem nichž se Venom GT Spyder za ohlušujícího řevu prožene, jsou skutečně působivé.

Michal Fokt
Diskuze (3)
12. 4. 2016 21:31
No, ono se rekne convertible, ale...
...ta hromada trubek mi tam nejak nehraje, ja si otevrene auto predstavuju trochu jinak. Ale budiz, chapu, ze kluci od Hondy na nejakou tu trubku nehledi uz od dob "rekordniho" CTR, ze? ;-) :-)
Kazdopadne to vypadalo, ze by to jeste par majli mohlo pridat, a ten zvuk je masakr.

A jeste neco: Ta odvaha v tom kalupu pustit volant jednou rukou a zaradit tam dalsi kvalt, to chce koule :yes:
Avatar - Bully_
12. 4. 2016 21:03
Prestaveny Exige MkII.,
ne Elise. Pokolikate uz to tady pisu >:D
Avatar - Barry Lyndon
12. 4. 2016 13:40
Kdo si hraje, nezlobí...
...