Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hodně drahý příplatek. Pruhy na Shelby GT500 vyjdou na čtvrt milionu korun

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Ford Mustang Shelby GT500 je obdivuhodné auto. I když neznáme ještě všechny detaily o dynamice, dostupné informace to jasně potvrzují. Nás ale tentokrát zaujala jistá položka příplatkové výbavy.

Konkrétně jde o dva ikonické pruhy, které se táhnou od přídě, přes střechu až k zádi vozu. Jak prozradil YouTuber Speed Phenom, který si už nové Shelby objednal, za tyto pruhy se připlácí 10 tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi 232 tisíc korun. Ford následně tuto informaci potvrdil.

Jestli se ptáte, proč jsou pruhy tak drahé, výrobce vysokou cenu zdůvodňuje především kvalitou. Pruhy totiž nejsou jen nalepené, ale jsou na karoserii nastříkané.

Úpravu navíc nedělá Ford, ale společnost Penske. Probíhá to tak, že Ford vůz složí, nalakuje karoserii a pak jej odešle právě k firmě Penske. Ta se následně postará o údajně naprosto dokonalé pruhy, které jsou součástí laku.

Výhodou tohoto řešení má být absence jakýchkoli mezer mezi okraji pruhů a částmi karoserie. A samozřejmě i luxusnější vzhled a delší životnost - lepené pruhy se mohou časem poškodit. Přesto nám požadovaná suma připadá pořád hodně nadsazená.

Ford každopádně nabízí i tradiční lepené pruhy z vinylu, ty zákazníky vyjdou jen na 1000 dolarů, což je v přepočtu 23 tisíc korun.

Pro úplnost zbývá dodat cenu nového Mustangu Shelby GT500. Stát má nejméně 70.300 dolarů bez daně, tedy asi 1,6 milionu korun.

O pohon se stará přeplňovaný, 5,2litrový osmiválec o výkonu 760 koní.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

24. 8. 2019 06:18
pruhy
u nás to vyjde na pár kaček včetně laku