Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Accord Hybrid od Mugenu: Hybridní sedan se sportovním nádechem

David Bureš
Diskuze (6)
Nová generace Accordu se do Evropy vůbec nemusí dostat. V Japonsku se však již prodává, a i proto se na ni vrhl úpravce Mugen.

Japonci jsou vyhlášeni svoji láskou k tuningu automobilů. Proto se na zdejších silnicích objevují i vozy, jejichž úpravu by Evropan ani nečekal. Mezi ně patří třeba nová generace Hondy Accord s hybridním pohonem, na jejíž zoubek se podívala firma Mugen.

Tento dvorní úpravce Hondy pro nový Accord Hybrid aktuálně nabízí především sadu optických doplňků. Úprava techniky se zatím omezila pouze na tužší, snížený podvozek.

Accord Hybrid díky novým doplňkům hraje na ostrou sportovní notu, jak je u Mugenu zvykem. Vpředu se objevilo nové „lízátko“ na nárazníku. Vzadu je lehce upravený nárazník, na víku zavazadelníku je pak umístěn nízký spoiler z karbonových vláken.

Na boku jsou jasně patrné výraznější boční prahy. Mugen zákazníkům může dodat také nová kola z lehkých slitin, ta na přiložených snímcích jsou 19palcová.

Vedle toho si zákazníci mohou objednat několik prvků s logy Mugen – šrouby, víčko plnicího hrdla oleje nebo rohožky.

Na hybridní ústrojí dvorní úpravce Hondy zatím nesáhl. Accord Hybrid je tak nadále poháněn dvoulitrovým benzinovým čtyřválcem (105 kW) kombinovaným s elektromotorem (124 kW). Poháněna jsou přední kola, a to prostřednictvím bezstupňové převodovky CVT.

Stejnou techniku jako Accord Hybrid používá i již prodávaný Accord PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). Rozdíl mezi oběma verzemi je hlavně v tom, že PHEV umožňuje dobíjení baterií ze zásuvky.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - King
26. 6. 2013 11:49
Re: Acord
Já bych možná udělal tu anketu mezi zájemci o hybridní sedan střední třídy, jestli Hondu, BMW nebo Audi. >:-[]
26. 6. 2013 11:47
Re: Acord
Byla by to velmi zajímavá anketa mezi zákazníky Audi a BMW, jestli měli ve výběru i Hondu ( >:D >:D )
Avatar - Choochoo
26. 6. 2013 08:16
Re: Accord a Accord
Technika se zda opravdu spicka, uz aby byly predstaveny vsechny novinky co planuji predstavit do roku 2015 ;-)
Avatar - Choochoo
26. 6. 2013 08:14
Re: Acord
Pokud myslis dat prednost BMW tak mozna, design je sice podobne sportovni, ale spolehlivosti se na Accord nechyta ;-) Pokud myslis splasene kruhy tak ani nahodou, design tak nejak kulaty nic moc a spolehlivosti tak nejak jeste horsi ;-)
Avatar - King
25. 6. 2013 17:27
Accord a Accord
Mluví se o tom horem dolem a stále je to houby platné. :-O Tak to zkusím naposledy: AMERICKÝ, JAPONSKÝ a RUSKÝ Accord, tedy TENTO v Evropě nebude. V Evropě to bude opět Acura a to konkrétně model TLX, který nahradí jak TSX, tedy DOSAVADNÍ evropský Accord, tak větší TL.

Jinak Mugení hybrid pěkný, navíc ta technika bude rozhodně špičková. :yes: