Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda BR-V: Výroba malého crossoveru zahájena

Michal Fokt
Diskuze (19)
Z linky výrobního závodu Hondy v Thajsku začal sjíždět nový malý sedmimístný crossover BR-V. Má benzinový motor a převodovku CVT.

Honda v prosinci loňského roku v Thajsku představila nový model BR-V a nyní už oznámila zahájení jeho výroby. O co kráčí? Jedná se o malé SUV, technicky vycházející z minivozu Brio, určeného pro asijské rozvojové trhy. Tamtéž bude mít ostatně namířeno i BR-V - z thajské fabriky zamíří krom domácího trhu i do Indie a Indonésie a patrně i na další, menší trhy jihovýchodní Asie.

Vůz má na poměry, panující v těchto zemích překvapivě vkusný SUV design, jedná se ale podle zvyklostí této třídy o předokolku se zvýšenou světlostí. K pohonu slouží výhradně atmosférická patnáctistovka i-VTEC s výkonem 86 kW, zkombinovaná s bezestupňovou převodovkou CVT a upravená také pro spalování etanolu E85.

Vyrábět se bude v pěti barvách karoserie a standardem všech verzí je pětimístný interiér (s dělenými sedadly 60:40), ABS s EBD, VSA, asistent rozjezdu do kopce, dvěma airbagy, couvací kamerou s 6,1" dotykovou obrazovkou infotainmentu a porty USB, AUX a HDMI. Za příplatek je sedmimístná konfigurace (střední řada s dělením 50:50), LED denní svícení a zadní lampy, střešní ližiny a bezklíčové startování. Základní cena začíná v přepočtu na zhruba 21 tisících dolarech, tedy 525 tisících korun, což není žádná láce.

Michal Fokt
Diskuze (19)
Avatar - speedfred
1. 2. 2016 10:21
Re: zázrak
...a klasická ručka u Jetiho.
Avatar - speedfred
1. 2. 2016 10:19
Re: BR-V
no niečim podobným so jazdieval do škôlky. :yes:
31. 1. 2016 23:22
Brr...
Tak jestli má tento bizardní stroj podle autora "překvapivě vkusný design", tak to na tamním trhu musí být fakt designové peklo >:D >:D >:D To auto je neuvěřitelný paskvil, - maličká kolečka, podivný zub na bocích a dalo by se ještě dlouho pokračovat. Jediné, co jakž takž ujde, je předek a design přístrojové desky. :-!
Avatar - Ada je zase tady
31. 1. 2016 22:14
zázrak
asijský design
benzínový motor
převodovka CVT
dvoukolka
:no:

Takový Yeti je proti tomu opravdový zázrak!
- nadčasový design
- diesel 2.0 TDI
- manuální převodovka
- čtyřkolka
:yes:
Avatar - Ja Prvni 123
31. 1. 2016 19:10
Re: Improliga v dizajne
No... je to cca 4.4 metry dlouhé, s cca 2.6 rozvorem... a může to být 7 místné... to je spojuje.

V mnoha jiných ohledech se rozcházejí...

;-)