Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda bude startovat v rallye! Se speciální Acurou Integra bude soutěžit v Americe

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Speciálně upravený sedan Acura Integra v legendárních závodních barvách Yokohama Advan bude startovat do podzimní americké rallye v Michiganu.

Už brzy se Honda ukáže na rychlostních zkouškách rallye! Severoamerická divize japonské automobilky odhaluje nový závodní speciál, se kterým už zanedlouho odstartuje do soutěže Lake Superior Performance Rally. Michiganská rallye pravidelně startující v polovině října je charakteristická dvěma hlavními rysy – intenzivními podzimními barvami a velkými skoky.

Americký závodní tým jménem Honda of North America Racing Team bude do podniku startovat se speciálně vylepšeným sedanem Acura Integra. Ten se představil na Instagramu týmu a vypadá jako opravdový rallye speciál s kompletním vybavením. Je vybaven závodním obutím na kolech Evo Corse, přídavnými LED světly i spartánským interiérem s bezpečnostním rámem.

Jedinečnou Acuru Integra postavili specialisté z Automotive Development Center v Ohiu a do soutěže v Michiganu odstartuje v kategorii Limited 2WD. Americká organizace American Rally Association ji omezuje na závodní speciály s továrními motory a podvozky a dovoluje pouze nezbytné bezpečnostní vybavení. Většina vozidel tak je vybavena jen výkonnějšími brzdami a výztuhami.

Video se připravuje ...

Americká Honda ani úpravce nezveřejnili technické informace, ale podle amerických novinářů soutěžní speciál zakládá na standardní Integře s turbodmychadlem přeplňovanou čtyřválcovou patnáctistovkou o přibližně 200 koních. Vzhledem k povaze rallye pak očekávají, že převodovka je standardní šestistupňový manuál.

Tým Honda of North America Racing Team sice není oficiální závodní snahou Hondy, ale podle zveřejněných informací se skládá ze zaměstnanců Hondy s podporou automobilky. Se speciální Acurou Integra bude do michiganského podniku startovat posádka Chris Sladek a John Sharps. Letošní Lake Superior Performance Rally 2023 startuje ve dnech 13. a 14. října.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme