Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda chystá další SUV, bude mít siluetu kupé

Michal Fokt
Diskuze (2)
Na autosalonu v Šanghaji se představí nový koncept sportovně-užitkového modelu značky Honda, podle všeho se siluetou kupé.

Honda oznámila, že 20. dubna na autosalonu v Šanghaji představí koncept zcela nového SUV modelu.Podrobnosti zatím nejsou známy, nicméně automobilka zveřejnila první skicu, která ukazuje, že vůz s charakteristickou přídí s maskou "Flying H" a výraznými prolisy na bocích bude mít klesající střešní linii ve stylu BMW X6.

Pokud lze soudit podle proporcí obrázku, mělo by se jednat o vůz o něco větší, než současné CR-V, ovšem pokud se tím pádem začínáte těšit na něco luxusnějšího, než je kompaktní SUV, nemám dobrou zprávu. Honda připravila vůz ve spolupráci se svými joint-venture partnery Guangqi Honda Automobile a Dongfeng Honda Automobile a výsledkem bude vůz, určený speciálně pro čínský trh. Mezera mezi CR-V a Pilotem tedy zůstává i nadále a v Evropě to tedy zatím na příchod většího crossoveru nevypadá.

V Americe Honda nabízí jako mezičlánek mezi CR-V a zbrusu novým Pilotem model Crosstour, odvozený od sedanu Accord, jde však o naprostý prodejní propadák a tak je jeho budoucnost velmi nejistá. Co nevidět ale začne prodej malého SUV HR-V, které půjde na podzim do prodeje i v Evropě.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - TeeJay
6. 4. 2015 14:27
Re: tohle je zase jen asi studie, bude to opět samuraj desig
Co je samuraj design?
5. 4. 2015 22:53
tohle je zase jen asi studie, bude to opět samuraj design
Honda by hlavně měla vyměnit designera a všechny lidi okolo. Plácá se v tom už mnoho let jako se v tom nedávno plácal Mercedes se svými modely A. Teď už ji předjela snad i Kia.