Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda láká na tři nové modely. Staromilce příliš nepotěší

Stanislav Kolman
Diskuze (18)

Japonská automobilka včera představila nový Civic, který dorazí jako hybrid. Další elektrifikované novinky budou následovat.

V rámci premiéry jedenácté generace Hondy Civic se japonská značka pochlubila dalšími plány pro blízkou budoucnost. Potvrdila, že již v roce 2023 začne rozšiřovat svou modelovou řadu o další, výhradně elektrifikované novinky. Ve všech případech se bavíme o kategorii sportovně-užitkových vozů.

Mezi nové přírůstky patří plně elektrické SUV segmentu B, hybridní SUV segmentu C a rovněž nová generace modelu CR-V, který do Evropy poprvé dorazí s hybridním i plug-in hybridním pohonem. „V roce 2023 představíme nové modely určující směr nové generace elektrifikovaných vozů Honda, přičemž všechny si zachovávají poutavou jízdní dynamiku, pohodlí a mimořádnou užitnost,“ uvedl na tiskové konferenci Tom Gardner, výkonný viceprezident společnosti Honda Motor Europe.

Video se připravuje ...

Nejlepší obrázek si můžeme udělat o chystaném elektromobilu. Honda se totiž pochlubila prvním videem prototypu s názvem e:Ny1, jehož vzhled by neměl být daleko od sériové podoby vozidla. Technické podrobnosti zůstávají tajemstvím, automobilka nicméně vyzdvihuje, že její elektrická novinka bude vhodná jako první elektromobil do rodiny. Uvidíme, jestli tomu bude odpovídat i cena.

Ani tady ale budoucí vize značky Honda nekončí. V roce 2040 chce na celém světě ukončit prodej automobilů se spalovacími motory, o deset let později se pak hodlá stát uhlíkově neutrální u všech produktů a firemních aktivit. Stěžejní součástí této strategie prý bude, že všechny hlavní trhy – včetně evropského – zvýší podíl prodejů elektromobilů a vozidel s palivovými články na 40 % do roku 2030 a 80 % do roku 2035.

Stanislav Kolman
Diskuze (18)

Doporučujeme

26. 3. 2022 03:12
Nazvy
Preco tie nazvy elektroverklov musia byt tak dementne? ...eNy1,
Vw si ide svoje ID2, ID3, ID4 , Tesla 3,S,X, Y... ID sa v hudobnej sfere oznacuje produkt, ktory doteraz nema vymysleny nazov.
Aspon ze BMW a MB sa s tym neparali a mali lahky prechod s "i" alebo E-
25. 3. 2022 15:33
Re: ekologie na hlavu
Zatím jde o hybridy. Takže el. nepotřebují. A pokud jde o výrobu ekologické energie, pilně se na tom pracuje. Koneckonců už před mnoha léty měla Honda projekt ekologického domu, ekologické farmy...
Jak rychle půjde budování ekologických zdrojů energie, to nevím. Ale pracuje se na tom a podíl ekologicky vyrobené el. energie rok od roku roste. V některých zemích podstatně. Jasně, čeští miliardáři zatím perou peníze nebo je tam mají - do uhlí, uhelných elektráren. Takže jasně, že v ČR média nebudou ekologickým zdrojům nakloněna. Ale prostě svět jede směrem ekologie. Bez ohledu na ČR.
Avatar - del42sa
25. 3. 2022 13:34
ekologie na hlavu
co má tohle to společného s ekologií, když tu elektřinu pro ty elektroauta ekologicky nevyrábíme ??? Němci a ten jejich slavný grendeal udělali co ? odstavili plně funkční jaderné elektrárny a chtěli by elektřinu vyrábět spalováním plynu.... Navíc ty sakra drahé plynové elektrárny nejsou schopné vykrýt potřebu sítě a jako backup budou potřebovat další zdroje energie a ty jsou světe div se buď uhlí nebo jádro (které ale EU nechce).
Baterie, to je další vděčné téma na "ekologii".Přitom automobilky už dávno poukazují na to, že lze vyrábět spalovací jednotky, které budou šetrné k životnímu prostředí, ale ouha politici na to nechtějí slyšet. Namísto toho EU nařizuje, kdy má skončit výroba spalovacích motorů a ve vlastní zaslepenosti stanovují absolutně nesmyslné termíny.To vůbec není o ekologii, to je jen banda zfetovaných uředníků vznášejících se na zeleném obláčku, která si lže do vlastní kapsy
Bohužel na to akorát všichni doplatíme ....
25. 3. 2022 12:37
Honda a ekologie
Možná si toho místní borci nevšimli, ale Honda min. od 90.let si hlídala, aby její motory byly na špiččce přes emise. Ne podle pochybných EU norem, ale podle podílu skutečně toxických emisí.
Vozy s palivovými články nebo hybridy má už léta. Jo, tady je známější přes tohleto Toyota, ale Honda nebyla pozadu. S auty na vodík byla i před Toyotou.
Její politika je naprosto rozumná, konzistentní a dlouhodobá. Jistě, někdy předběhne dobu, viz NSX II, který se potkal s nepochopením.
Ale dny benzínu a nafty jako hlavních paliv jsou prostě sečteny. Tak to prostě je a je k tomu hodně důvodů. Jistě, v některých částech světa bude benzín hlavním palivem ještě nějaký pátek. To ale neznamená, že že i v těchto zemích neskončí.
Btw kolik domácností v 70. letech topilo uhlím a kolik dnes? Kolik plynem? Časy se mění, tak to prostě bylo, je a bude.
Avatar - del42sa
25. 3. 2022 09:07
Re: Proč si automobilky dávají nesmyslné ....
protože jsou úplně blbí a nechají si diktovat co mají dělat od zelených mozků namísto aby používali vlastní hlavu....