Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda HR-V e:HEV konečně dorazila do Česka, navíc s výhodnou nabídkou

Ondřej Mára
Diskuze (51)

Pouze hybridní SUV konečně míří do showroomů i k prvním zákazníkům.

Japonská automobilka Honda představila třetí generaci populárního kompaktního modelu HR-V již v únoru loňského roku, v dubnu pak oznámila, že novinka dorazí také na evropské trhy, kde však bude dostupná pouze s hybridní motorizací e:HEV, kterou stejně jako platformu sdílí s modelem Jazz.

Český ceník, který je díky jediné motorizace a třem výbavovým stupňům poměrně strohý, zveřejnilo lokální zastoupení značky v září, o měsíc později jsme si pak mohli novinku alespoň krátce vyzkoušet na vlastní kůži. Ovšem za hranicemi, kde Honda skutečně stihla zahájit prodej během roku 2021.

Video se připravuje ...

My jsme si museli počkat na nové HR-V o něco déle, dnes však české zastoupení konečně oznámilo, že se nové HR-V e:HEV již dostává na showroomy autorizovaných prodejců a také k prvním zákazníkům. Navíc s akční nabídkou.

K nově zakoupenému vozu totiž zákazníci obdrží sadu příslušenství Obscura Black, podtrhující sportovní a expresivní charakter vozu, s cenovým zvýhodněním 20 000 Kč.

Sada Obscura Black přitom nabízí použití černé barvy Berlina Black nebo lakování v barvě karoserie na přední masku, rámečky mlhovek, kryty zpětných zrcátek a nástavec spoileru na zadních dveřích. Nabídka je ovšem časově omezená a platí od 1.2. do 31.3.2022.

Připomeňme, že pod kapotou nové Hondy HR-V e:HEV pracuje hybridní pohonné ústrojí s výkonem 96 kW, které kombinuje zážehový čtyřválec 1.5 i-VTEC (pracující v Atkinsonově cyklu) s dvojicí elektromotorů. Kola primárně roztáčejí elektromotory, zatímco spalovací motor funguje především jako generátor a kola pohání až ve vyšších rychlostech.

Cena vozu začíná od 699.900 Kč ve výbavě Elegance, střední stupeň Advance vyjde na 774.900 Kč a vrcholná výbava Advance Style přijde na 839.900 Kč. V příplatkové výbavě není příliš z čeho vybírat, například metalický/perleťový lak však přijde na 15.900 Kč a prémiový lak na 17.900 Kč.

Ondřej Mára
Diskuze (51)

Doporučujeme

5. 2. 2022 18:29
Re: Kam s ní
Písal so to vyššie, stačí mať nejakú športovú aktivitu a je vymaľované
5. 2. 2022 18:26
Re: Kam s ní
Píšeš o posadlosti kufrom. Predstav si, že máš deti, nebodaj športujú, alebo ty sám máš nejakú športovú aktivitu. A práve si dostal odpoveď, pričom nemusíš byť sťahovák, ani chalupár a nemusíš si voziť paštéty do HR
5. 2. 2022 12:06
Re: Kam s ní
Jenže ono to přesně jak je. Pokud hledáš auto pro běžný užívání, koukáš na to, co nejlepšího za své peníze dostaneš, tedy value/money. A tady starý model jasně předčí ten nový ;-)
Avatar - Ji/Ri
5. 2. 2022 09:40
Re: Tahle Honda má to co konkurence ne
...krásné auto? Už se nedivím tvou sympatíí k teslám a jiným neautům. Honda vždycky byla všecko, jen ne krásná.
Avatar - Beefcake
5. 2. 2022 01:00
Re: Kam s ní
Tuto kufrovu onaniu tu za poslednych 20 rokov vybudovala hlavne Skodovka tymi smiesnymi batohmi na relativne malych razvoroch.