Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Neo Sports Café naznačuje podobu nové CB650R

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Honda na autosalonu v Paříži ve světové premiéře představila koncept motocyklu, který je předskokanem nového člena rodiny motocyklů ve stylu Neo Sports Café.

Honda na loňském podzimním tokijském autosalonu odhalila koncept Neo Sports Café. Ten nabídl moderní techniku ve spojení s liniemi v lehkém retro stylu.

Začátkem listopadu roku 2017 pak japonská značka na milánském motosalonu EICMA představila model CB1000R, který využívá tradiční jméno ve spojení s liniemi konceptu Neo Sports Café. Tento výkonný čtyřválec představuje vrchol rodiny modelů, do níž patří na stejném místě představený model CB300R a rovněž CB125R.

Paříž se letos stala místem světové premiéry zcela nového konceptu Neo Sports Café, jehož stylistický jazyk je moderní a zároveň minimalistický. Kombinuje v sobě sportovní naháč s inspirací café racery a výsledkem je stroj se zcela unikátním vzhledem.

Honda k tomuto konceptu uvádí, že zdůrazňuje sportovní aspekt stylu Neo Sports Café, a to zejména díky mimořádně krátké zadní části a svisle uspořádané dvojité koncovce výfuku. Futuristické přední i zadní světlo, výrazné kovové detaily a nová povrchová úprava jsou jen některé z atraktivních moderních prvků tohoto zajímavého nahého motocyklu.

Při pohledu do současné nabídky motocyklů značky Honda ve stylu Neo Sports Café je doslova do očí bijící mezera mezi čtyřválcem CB1000R a dvojicí CB300R a CB125R. V kompletní nabídce motocyklů značky Honda lze za její vyplnění považovat dvojici CB500F a CB650F, ale tyto modely přeci jen nemají ten správný styl.

Pohled na sériový model CB650F pak odhaluje, že se s největší pravděpodobností stal dárcem pohonné jednotky včetně výfukových svodu, rámů a zadní kyvné vidlice právě pro koncept Neo Sports Café představený v Paříži.

Honda se k tomu samozřejmě nevyjadřuje, ale zde se přímo nabízí opakování scénáře z minulého roku, kdy na odhalení konceptu během autosalonu v Tokiu navázala premiéra sériových modelů, která se odehrála na milánském motosalonu EICMA.

V letošním roce se tedy můžeme dočkat začátkem listopadu na stejném místě odhalení nového čtyřválcového modelu CB650R, jemuž může dělat společnost i menší dvouválec CB500R odvozený z CB500F, i když to je nyní čirá spekulace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)