Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda o velmi levném voze neuvažuje

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Japonská automobilka Honda Motors by sice ráda zvýšila svůj podíl na rychle rostoucích trzích, ale ne za každou cenu.

V současné době probíhá intenzivní „boj“ o další rychle rostoucí trh, kterým je Indie. Koncern Renault-Nissan již oznámil, že hodlá na indický trh uvést vůz, jehož cena by neměla překročit 3 tisíce dolarů (cca 65 tisíc Kč). Indická automobilka Tata Motors zase připravuje vůz, který by měl stát 2 500 dolarů (cca 55 tisíc Kč). Japonská automobilka Honda, která by ráda výrazněji zvýšila svůj 5,5% podíl na indickém trhu, se do závodu o co nejlevnější vůz zapojit nechce. Ředitel Honda Motor Satoshi Aoki se v neděli k této otázce vyjádřil vcelku jasně, když řekl, že je auto v této cenové kategorii pro Hondu nedosažitelné. Honda se nicméně pokusí posoudit, zda by takto levný vůz byl za určitých podmínek realizovatelný. Nejlevnější vůz (kei car) Hondy stojí na japonském trhu 9 tisíc dolarů (cca 197 tisíc Kč).

Honda nyní v Indii staví svou druhou továrnu, která by měla mít zpočátku kapacitu 60 tisíc vozů ročně. Kapacita však bude postupně rozšířena až na 200 tisíc vozů ročně. V této továrně se bude od roku 2009 vyrábět nový malý vůz Hondy. Honda zároveň rozšiřuje výrobní kapacity ve své zatím jediné indické továrně na 100 tisíc vozů ročně. Do konce této dekády chce v Indii prodávat 150 tisíc vozů ročně.

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Avatar - SpiderJ
5. 7. 2007 19:38
Re: To jsou paradoxy...
Zkus to dát jako název příspěvku...tohle mě celkem dost zajímá... ;-)
Avatar - SpiderJ
5. 7. 2007 19:37
Re: Honda CITY
...ale já nejsem zas až tak ortodoxní :-) dokonce jsem City řídil, cožo bych jako ortodoxní Hondař-sportovec nikdy neudělal... >:D Přišlo mi vše OK vzhledem k jeho určení atd..jen se mi prostě ukrutně nelíbí :-(
Avatar - SpiderJ
4. 7. 2007 14:24
Re: Honda CITY
City je jedním z modelů Hondy z kategorie "to jste teda nemuseli" To ovšem nic nemění na vyšším standartu použitých materiálů, konstrukci, motorech, bezpečnosti.. I když není hezký NENI TO LOGAN >:D
Avatar - King
4. 7. 2007 10:46
To jsou paradoxy...
...jinde se člověk dozví něco úplně jiného */default.aspx?section=17&server=1&artic… >:D
Avatar - SpiderJ
4. 7. 2007 08:09
...a to je dobře
...alespon pro image značky pro nás mladé otáčkomilné svištitele zatáček >:D i když kdo ví a třeba se jednoho dne dočkáme vozu typu Logan se stříbrným H (ovšem za příplatek, v základu černý plast) na kapotě... Zatím by to ovšem k politice značky vůůůůbec nesedělo a to je dobře :-) Necht´ Honda zachová se image svou, tvář svou i Hondózně svištivý pocit z řízení vozů svých všech ;-) :yes: