Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda v Číně vyvine automobily pod novou značkou

Dan Vořechovský
Diskuze (7)
Potenciál čínského automobilového trhu přiměl japonskou automobilku Honda k vytvoření nové značky, pod kterou bude prodávat automobily vyvinuté pro čínský trh.

Japonská automobilka Honda Motor jako první zahraniční producent v Číně vyvine a bude prodávat vozy pod novou značkou. Oznámil to tento týden ve středu prezident japonské automobilky Takeo Fukui. Automobily nové značky by se měly v Číně začít prodávat v roce 2010.

Za tímto účelem vytvoří Honda společný podnik s čínskou společností Denway Motors, která je dceřinou společností čínské automobilky Guangzhou Automotive Industry, s níž Honda produkuje vozy pro čínský trh (ovšem nejen pro tamní trh, neboť např. model Jazz se vyváží i do Evropy). Nový společný podnik bude mít na starost výzkum a vývoj nových vozů. Zajímavostí v této souvislosti je, že vývoj vlastních automobilů je v Číně jedním z hlavních cílů probíhající 11. pětiletky, díky čemuž v Číně probíhá boom nových vývojových center.

Hondě se v Číně podobně jako jiným zahraničním automobilkám daří rychle zvyšovat prodeje. Tento rok by Honda měla v Číně prodat zhruba 400 tisíc automobilů, což by bylo o 25 % více než v loňském roce.

Japonská automobilka rovněž oznámila, že vzhledem k rostoucí poptávce po jejích vozech na zahraničních trzích postaví nové továrny v Thajsku, Vietnamu (na výroba motocyklů), Indii a Argentině. Zvýší rovněž svou produkci ve Spojených státech.

Dan Vořechovský
Diskuze (7)
Avatar - Ricardo
20. 7. 2007 12:39
Re: Jazz
Já osobně v tom problém nevidím, Honda na kvalitu velmi dbá. Dokonce turecký závod má údajně mezi továrnami Hondy nejvyšší hodnocení kvality tak se nebojím, že by si Čínu neohlídali. Spíš jde o to, že v dnešní době spojení auto z Číny nezní moc dobře.
Avatar - Ricardo
20. 7. 2007 12:35
Re: Jazz
Díky za info. Těch 42 tisíc už bude značná část prodejů v EU... Myslel jsem že se všechny dováží z Turecka nebo Malajsie.
Avatar - Ricardo
20. 7. 2007 11:40
Jazz
Jazz se k nám vozí z Číny???