Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda VFR1000: první informace o modelovém roku 2008

Roman Daněk
Diskuze (0)
Japonský výrobce motocyklů, společnost Honda, zatím oficiálně nepředstavila žádný model pro rok 2008, ale na internetu se objevily první informace o cestovně-sportovní motorce, VFR1000.

Anglický web motorcyclenews.com zveřejnil první informace o nové Hondě VFR1000. Informace o novince pro rok 2008 prý unikly u amerického patentového úřadu, odkud se na veřejnost dostalo několik kopií skic, obsahující popis nové VFR1000.

Japonský výrobce motocyklů, společnost Honda, zatím žádnou informaci oficiálně nepotvrdil, ale také nevyvrátil. První rozdíl mezi současným modelem VFR800 (na obrázku) a novinkou pro rok 2008 je v objemu agregátu. Koncept motoru, vidlicový čtyřválec, zůstává, ale objem se zvedne z 800 cm3 na rovný litr a mělo by jít o zcela novou pohonnou jednotku, která nemá na současném trhu konkurenci. Spekulace o vidlicovém pětiválci se zatím ukázaly jako liché.

Dále bude nový základ motorky, na tlakově litém hliníkovém rámu bude moderní, plně nastavitelné odpružení v podobě přední obrácené vidlice a vzadu by měla být jednoramenná kyvná vidlice s centrální tlumící jednotkou. Motocykl jako takový by si měl udržet zařazení někde na přelomu mezi sportovními a cestovními motorkami.

K oficiálnímu představení dojde zřejmě na jedné z podzimních výstav a vedle VFR1000 se asi můžeme těšit na nového Firebladea nebo na velkého Horneta. Nechme se překvapit, s čím se Honda letos pochlubí.

Roman Daněk
Diskuze (0)