Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hondou e to nekončí. Japonci do dvou let uvedou na trh další elektromobil

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Roztomilý malý elektromobil Honda e je sympatickým zpestřením elektrického trhu. Jen u něj ale v příštích letech nezůstane.

Když před třemi lety ukázala Honda prototyp prvního moderního elektromobilu, obdržela mnoho pozitivních reakcí. Honda e je zvenčí roztomilé retro vozítko, uvnitř je však napěchované plejádou moderních prvků. Pravda, cenou se sice nepodbízí, přesto zanechává dobrý první dojem.

A japonská automobilka věří, že jej v Evropě za celý letošní rok prodá 10.000 kusů. Jen u jednoho elektromobilu ovšem nezůstane. Do roku 2022 chce automobilka další, zatím blíže nespecifikovaný bateriový vůz. V rozhovoru to prozradil viceprezident evropského zastoupení Tom Gardner.

Honda tak hbitě reaguje na zpřísňující se emisní limity. Třeba nový Jazz, jehož předchozí provedení na nás v několika testech udělalo velmi dobrý dojem, už přijíždí výhradně s hybridní technikou. Pro koncové zákazníky to bohužel znamená, že pokud Jazz chtějí i v nové generaci, budou si muset připlatit.

Elektrifikace japonského portfolia má pokračovat i v příštích měsících. Hovoří se o hybridním (a možná i plug-in hybridním) Civicu, hybrid dostane rovněž malé SUV HR-V. Honda zatím neprozradila, jaký elektromobil chce za dva roky na trh uvést, ale vzhledem k dnešním trendům předpokládáme, že by se mohlo jednat o nějaký malý městský crossover.

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Doporučujeme

10. 3. 2020 13:03
Re: Spravny smer
Seš fakt tak blbej, nebo navedenej? Bavíme se tu o normálních autech, nebo supersportech? :-)
Avatar - Jopino
10. 3. 2020 10:33
Re: Spravny smer
Právě, že cena Crosstaru je nastavena docela optimisticky. 610.000 Kč je úlet, když za míň lze koupit Civic Sport plus, který je mnohem víc "kus auta". My taky chtěli Crosstar, ale mám obrovský problém s designem zádě, na tu přední jsem si už téměř zvykl. Škoda, jinak bych si to dokázal představit v garáži. Motor je fajn, zrychlule a "neřve", vnitřní prostor je fajn, materiály i infotainment taky zlepšili. Snad příště.
Avatar - speedfred
10. 3. 2020 08:25
Re: Spravny smer
Mne sa ti naopak ten outdorový Jazz celkom páči+hybrid k tomu veľkosť tak akurát. Len tá cenofka :no:
Avatar - Jopino
10. 3. 2020 06:13
Re: Spravny smer
Hodně jsem uvažoval, že bych letos v létě vyměnil HR-V za nový Jazz Hybrid. Ale čím víc videí a fotek od prosince bylo zveřejňováno, tím míň se mi přestával Jazz líbit. Jasně, hybridní pohon a "převodovka" v Jazzu vypadají dle videí slušně naladěné, ale zásadní problém, tedy vzhled auta, mě odradil.
Možná časem změním názor, třeba u HR-V 3G, ale teď si mě tím novým, čistým designem,
nezískala. Proto "zatím" Civic 1.5T ;-)
10. 3. 2020 04:22
Re: Spravny smer
Jasne, ani hybrid. Tezky prekazejici balast jen do mesta :-D

https://www.auto.cz/…ana-pekel-109943

:-)