Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hongqi L-Concept je studie opulentní třímístné limuzíny. Nemá volant, zato dostala lustr

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Nejstaršího čínského výrobce osobních automobilů proslavily hlavně velké luxusní vozy. Do stejného ranku patří také jeho nejnovější koncept, který byl odhalen na autosalonu v Šanghaji.

Studie jménem L-Concept je přitom podle dostupných informací předzvěstí budoucího produkčního automobilu, který značka Hongqi uvede na trh v roce 2023. Jsme zvědavi, jak moc se bude podobat konceptu.

Ten je totiž velice výrazný, opulentní a extravagantní, a to i na poměry tohoto výrobce. Vůz zaujme obrovskou maskou chladiče, netradičním provedením světlometů, liftbackovou siluetou s pozvolna se svažující zádí a nezvykle navrženým zadním "oknem" nebo poměrně minimalistickými zadními světly.

Auto má dva páry dveří, ty zadní se otevírají proti směru jízdy. Koncept postrádá B sloupky, což je u designových studií poměrně obvyklý prvek.

V luxusně pojaté kabině plné "třpytivých" materiálů překvapí třímístná konfigurace s ředitelským sedadlem v pravé části, které nabídne široké možnosti nastavení polohy. Zajímavým detailem je také "lustr" visící ze stropu v zadní části interiéru.

Čínská automobilka svůj nejnovější koncept nevybavila klasickým volantem, což má jistě co do činění s plánem firmy nabídnout v blízké budoucnosti autonomní řízení. O technice pod kapotou zatím informace nemáme.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

21. 4. 2021 17:29
Re: Z čínských automobilek jde strach
Je to tak. Tohle je fakt zajimavy koncept.
A co je sileny ze staci pridat volant a kdyby chteli, za 3 mesice to muzou zacit vyrabet.
Avatar - KANKUNEN
21. 4. 2021 16:31
Z čínských automobilek jde strach
zlepšují se šíleným tempem. Dokonce i ten design čínský papaláš se zlepšuje. Ty menší Tanky taky ok.