Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hummer H3T - předzvěst nové modelové řady

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)
Americký výrobce světově známých nekompromisních terénních automobilů chystá další modelovou řadu. Legendární model Hummer H1 a jeho mladší a „civilněji vyhlížející“ H2 dostanou brzy přírůstek.

Jak by mohla „hátrojka“ vypadat, ukáže automobilka zjara příštího roku na Los Angeles Auto Show. Tam se představí studie H3T.

Z prvních technických údajů a fotografií vyplývá, že HT3 je postaven na základně Chevroletu Colorado. Ovšem délkou 4,443, výškou 1,795 a šířkou 1,893m jasně navazuje na odkazy svých sesterských modelů. Zatímco HT3 bude na výstavě k vidění ve Spojených státech oblíbeném provedení pick-up, do sériové podoby by se mělo dostat také auto s parametry SUV. Silácké vzezření si drží HT3 i díky 19palcovým pneumatikám s rozměry 285/65R. Věrný vojenskému původu zůstane pravděpodobně i interiér, který bude v jednoduchém stylu.

HT3 je osazen 3,5litrovým benzínovým pětiválcem(!), který dává točivý moment 474 Nm při 3600 ot/min. Maximální výkon se přitom pohybuje na hranici 350 k (257 kW) při 6000 otáčkách. Výkon bude přenášen na zadní nápravu pomocí čtyřstupňové automatiky. V případě potřeby pak bude možné využít pohonu 4x4 za asistence dvojice uzávěrek diferenciálu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)