Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hvězdy výstavy Auta na náplavce 2021: Volkswagen Golf R Variant doplní další erka

David Bureš
Diskuze (5)

Stánek Volkswagenu na letošním ročníku výstavy Auta na náplavce bude z velké části patřit sportovním modelům řady R. Jeden si tu dokonce odbude českou premiéru.

Letošní ročník výstavy Auta na náplavce bude hostit celkem 26 značek. Chybět mezi nimi nebude ani stánek Volkswagenu, který si dokonce pro tuto akci přichystal jednu českou premiéru. Na pražské náplavce totiž české veřejnosti vůbec poprvé ukáže nový Golf R Variant.

Sportovní kombík v nové generaci sází stejně jako výchozí pětidveřový hatchback na přeplňovaný benzinový čtyřválec 2.0 TSI naladěný na 235 kW, což je o 14 kW více než u předchozí generace. Motor je přitom standardně spárovaný se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol.

Právě ten je pro Golf R specifický, s vektorováním točivého momentu R-Performance. Vedle tradičního diferenciálu používá nově řešenou zadní nápravu s dvěma samostatnými vícekotoučovými spojkami pro připojení zadních kol, které posílají sílu motoru na to které kolo podle potřeby. Výsledkem je potlačení nedotáčivosti a lepší agilita, stejně jako vyšší zábavnost.

Volkswagen Golf R Variant každopádně nebude na náplavce jediný model sportovní erkové řady. Německá značka totiž na letošním ročníku výstavy Auta na náplavce veřejnosti ukáže také další vozy řady R, Arteon R Shooting Brake, Tiguan R nebo Touareg R. Milovníci sportovních derivátů se tak rozhodně mají na co těšit!

Výstava Auta na náplavce 2021 se koná od čtvrtka 26. srpna do neděle 29. srpna. Vstup na akci konanou na obou březích Vltavy, na pražských náplavkách mezi Železničním a Palackého mostem, je jako vždy zdarma, a to včetně doprovodného programu. Během čtyřdenní akce se tak vedle aut 26 značek budete moci těšit na kocnerty Ewy Farne, Debbi nebo Monkey Business, případně na besedy s Martinou Sáblíkovou, Zuzanou Hejnovou nebo Miroslavem Etzlerem. Novinkou letošního ročníku pak bude možnost testovací jízdy s vybranými vozy.

David Bureš
Diskuze (5)
22. 8. 2021 12:51
Re: Tak
tak to vypadalo ale ty 4 kanony vzadu -ro Rko se zezadu prehlidnout neda
21. 8. 2021 20:52
Re: Tak
Vypadá to jak pojízdný lunapark! :-O :'-( Světským se to jistě bude líbit! :-[]
Avatar - Mikesus
21. 8. 2021 12:49
Re: Tak
V noci to moc hezky nevypadá a ještě to navíc zbytečně přidává světelný smog.
21. 8. 2021 12:26
Re: Tak
Celý předek svítí ve standardu.
https://www.youtube.com/watch?…
21. 8. 2021 11:41
Tak
Za tmy mě Rko předjíždělo a přední světla spojovala světelná trubice takže svítil celý předek z leva do prava.Možná to byl tuzing nebo mají takový příplatek?