Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai brzy představí nový crossover. Bude to maličký sourozenec Kony

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Korejská automobilka letošní autosalon v Ženevě vynechala, na tom newyorském ale chybět nebude. Ukáže tu totiž zcela nové SUV.

Ženevský autosalon je již za námi, jinde se však plochy výstavišť připravují na další nápor návštěvníků. Řeč je o New Yorku a čínské Šanghaji, kde se v průběhu dubna uskuteční dva velké autosalony. Na tom newyorském nebude chybět automobilka Hyundai, která sem přiveze zcela nový crossover Venue.

Jihokorejská automobilka prozradila, že nový model bude umístěn pod modelem Kona a půjde tak o nejdostupnější crossover značky. Detailní podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím, ale automobilka prozrazuje, že půjde o sportovně-užitkový vůz, jehož domovinou budou především uličky měst. Z toho pramení i název auta, který má připomínat, že lidé chtějí být viděni.

Podle zatím neoficiálních informací však nový crossover nedostane podobný funky vzhled, jakým se vyznačuje třeba právě Kona. Prý půjde o střízlivější design, který se od Kony bude výrazně lišit. Hovoří se o krabicovitém tvaru a zástupci Hyundai říkají, že nové SUV bude odvážné.

Na technické podrobnosti si zatím musíme počkat. Jisté je to, že crossover nedostane platformu Kony a půjde o globální model. Proto se představí 17. dubna právě na newyorském výstavišti. Pro koncern Hyundai-Kia to není jediná novinka ve stále populárnější automobilové kategorii. Čerstvý přírůstek chystá také Kia, půjde o crossover XCeed, čtvrtou karosářskou verzi Ceedu.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

29. 3. 2019 07:49
Re: Venue
Ioniq s aspon 60 kWh baterkou by byl super. Bohuzel to vypada, ze nezvladaji vyrabet baterky do Kony. Stejny problem ma Audi s e-tronem
28. 3. 2019 18:13
Re: Matlanice
Tý hele..tohoto..?..si vůbec nevšímej.Je jich tady víc,tak 4.Jak je zde článek o Hyundai,tak jsou zde první,vyzvrací se a jdou zase pryč..vůbec na ně nereaguj..to víš,to je ta (bohužel)česká závist.Jinak jasně, Hyundai jde ještě do segmentu pod Konu,bude to úspěšný auto..jsu zvědavej.
28. 3. 2019 17:55
Re: Venue
Novinek bude po dobu celého roku víc než dost.. např Tucson N,na závěr roku nová i20.Spousta hybridů,el.vozů..jsu zvědavej jestli se k nám dostane nová Sonata a též perla-Nexeo.Ale už dnes pokrývá Hyundai vše..spalovací motory,hybridy, elektrické vozy, vodík.. jeden z nejlepších hothatchu i30N
28. 3. 2019 16:58
Venue
Tak jsem velmi zvědavej na vzhled auta, pokud tam má být větší odlišnost od Kony, který má být větším bráškou Venue, kolik tam bude podobností? Segment SUV je velmi žádaný, takže se dalšího příchodu SUV nedivim. Jsem velmi zvědav na dubnové představení všech modelů Hyundaie a všech novinek, které nám přinesou.
28. 3. 2019 13:42
Re: Matlanice
Nepřijdou už i Vám ty vaše komentáře trošku přes čáru? Co článek o Hyundai, to kritika. Přijde Vám to normální? Já jsem naopak na tento model hodně zvědavý, jelikož má být cílený hlavně na mladé lidi. Co o tom svědčí? Design bude bezpochyb zajímavý. Co si myslíte vy ostatní?