Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Elantra 2011: Nová generace míří na exportní trhy

Diskuze (12)
Hyundai Elantra se dočkala páté generace. Americkou premiéru má tento týden v Los Angeles.

V Evropě se Hyundai Elantra přestal prodávat v roce 2007, kdy na jeho místo nastoupil hatchback i30 vyvinutý přímo pro potřeby evropských zákazníků. V jiných částech světa jsou ale kompaktní sedany natolik populární, že Hyundai po třetí generaci XD z let 2001 až 2006 navázal generací čtvrtou (HD) a tu nyní po necelých pěti letech nahrazuje pátým vydáním (MD).

Pátá generace sedanu Hyundai Elantra není úplnou novinkou – premiéru měla už letos v dubnu na autosalonu v korejském Busanu. Ale až nyní při premiéře na autosalonu v Los Angeles se představuje poprvé na exportních trzích.

Zatímco v Koreji se Elantra prodává s novým motorem 1,6 GDI (103 kW), pro USA je určen další nový agregát, zatím nepoužitý v jiném modelu: 1,8 l o výkonu 109 kW, standardně spojený se šestistupňovou automatickou převodovkou.

V předchozí generaci se vyráběl i unikátní druh pohonu – verze Elantra LPI HEV, která kombinovala hybridní pohon s možností spalovat LPG. O tom, zda nová generace naváže na tento neobvyklý koncept, se Hyundai zatím nezmiňuje.

Diskuze (12)
Avatar - skejpa
18. 11. 2010 01:41
Bude i u nás ?
A bude k dostání i u nás ? :-) Taková 1,6ka se 103KW a klasickým manuálem by se tady podle mě určitě neztratila. Hyundai umí nasadit příjemné ceny a s takovým designem by to určitě ovlivnilo nejednu českou peněženku... Pokud by ta kombinace benzínu a manuálu prošla, pak za mě rozhodně :yes:
Avatar - dicky
17. 11. 2010 12:57
je to pekne
Velmi povedeny auticko design zadnich partie je na prekvapive urovni a v interieru je to docela prijemne prekvapeni takhle ano .
Skoda ze potreby evropanu se nezhmotnuji do typu sedan.Kdyby ho sem dodavali i s 1.8 v automatu vubec by to nebylo na skodu samozrejme i nejakou naftu pro druhy pol motoristu.
Ale jinak super prijemne prekvapeni americane opet dostavaji same libustky >:D
16. 11. 2010 22:53
Re: Touring, čili kombi, kolem roku 2012
Díky, pánové. :yes:
16. 11. 2010 22:11
pěkné
ačkoli vyznávám spíš konzervativní tvary, tak tohle je mimořádně povedené. design hodně odvážný, dynamický a přitom příjemně vyvážený, nic neruší, všechno to ladí a zapadá. dokonce interiér není tak lacině cirkusácký jako třeba opel/ford. když to porovnám s tím novým uměle zmatlaným renaultem výše (nebo ještě hůř s naprosto odporným designem nového focusu), tak tohle působí jako příjemné pohlazení :yes: :-!
16. 11. 2010 19:14
Re: Super
Opel je tlačítkový maniak. Veríš, že v novej Merive dostaneš všetky tlačidlá na strednom paneli, aj keď si kúpiš najslabšiu výbavu bez rádia? Chýbajú akurát črevá. Mali vraj už aj také reklamácie, že to nehrá a tlačidlá nereagujú, akurát si zákazník v náhlivosti zabudol objednať vnútornosti a podľa "klávesnice" v aute usúdil, že je všetko v sérii...