Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Avante: Nová Elantra má premiéru v Koreji

Ondřej Láník
Diskuze (65)
Po rozšíření výrobního programu směrem do vyšší střední (Genesis) a luxusní třídy (Equus) nyní přichází na řadu důkladná modernizace nosného modelu nižší střední třídy pro mimoevropské trhy.

Zatímco Evropa už své objemové modely značky Hyundai dostala (i30, i30 CW), zbytek světa na zcela novou Elantru dosud čekal.

Špionážní snímky nástupce Lantry a Elantry už v minulých měsících naznačovaly, že designový styl harmonických linií, představený na luxusnějších modelech, najde své pokračování i u lidového korejského sedanu. Jak to nakonec dopadlo je vidět z prvních zveřejněných snímků. Výstavní premiéra právě dnes probíhá na korejské Busan Motor Show.

Nový sedan Hyundai Avante (na většině trhů mimo Koreu známý jako Elantra) dostal atraktivní moderně vyhlížející karoserii s krátkou, rychle rostoucí přídí, dlouhým rozvorem náprav a minimalistickou zádí.

Velkorysý oblouk, který se klene nad prostorem pro posádku, připomíná populární kategorii sportovně střižených čtyřdveřových sedanů. Designéři dále vsadili na odvážně tvarované prolisy na přední kapotě a na bocích.

Přední světlomety jsou mimořádně dlouhé, zasahují daleko do boků a končí až nad osou přední nápravy. Stejný motiv se opakuje na vlnících se koncových svítilnách, které přispívají k dojmu celistvosti designu.

Pod kapotou premiérového modelu je nový atmosféricky plněný zážehový čtyřválec 1,6 GDi (103 kW, 167 Nm) s plynule variabilním časováním ventilů, kombinovaný se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Až se ve druhém pololetí začne Hyundai Avante na korejském trhu prodávat, budou mít zákazníci možnost objednávat vozy s xenonovými světlomety, světelnými diodami v zadních svítilnách, vyhřívanými sedadly vpředu i vzadu, nebo TFT displejem v přístrojovém štítu.

Ondřej Láník
Diskuze (65)
3. 5. 2010 10:09
Mondeo po faceliftu...
...a upravach pro cinsky trh.
Prvni, co me napadne. Tak to na me pusobi. Nekritizuji, jen konstatuji.
Avatar - gld
30. 4. 2010 18:26
Re: fujtajbl
porovnaj to s mazdou 6..aerodynamika spojená s dizajnom..naproti tomu nová elantra mi príde ako aerodynamika..spojená s nesúrodým chaosom liniek
Avatar - Mira328i
30. 4. 2010 14:37
Re: Bič na konkurenci
No nevim nevim - downsizing - v článku se už jeden motor objevil a myslim že není problém aby postavily více typů ;-)

Mimo to - ať s tim down sizingem jdou do...
Avatar - da_b0mb
30. 4. 2010 13:13
Re: Krása, opravdu krása
jasně, že rozumim...ale takový jsou zdejší diskuze...byla by tu jinak nuda ;-)
A nemáš pravdu, zadek je z Avensisu >:-[]
30. 4. 2010 13:00
Re: Krása, opravdu krása
Ja taky nepsal, zes´ty ten kopajici :-) Nedotklo... (ale muzu rict, ze uz mi soucasny model Avante stoji tyden v garazi) >:D Proste me jen nebavi na kazde diskusi cist o tom, jak nekdo, neco, nekde... je to ciste subjektivni zalezitost, ze ti to neco pripomina.Me ten zadek zase pripomina okopirovaneho Yetiho, nemuzu si pomoct... rozumis? >:D ;-)