Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Elantra končí, zatím je bez nástupce

Ondřej Láník
Diskuze (76)
V těchto dnech končí výroba vozu Hyundai Elantra. Nástupce bude k dispozici nejdříve v polovině příštího roku a tak prodejci budou muset vystačit se skladovými zásobami, nedávno inovovanými menšími Accenty, resp. většími Sonatami.

V těchto dnech končí výroba vozu Hyundai Elantra. Nástupce bude k dispozici nejdříve v polovině příštího roku a tak prodejci budou muset vystačit se skladovými zásobami, nedávno inovovanými menšími Accenty, resp. většími Sonatami. Američané již tvary své nové Elantry znají.

První ochutnávkou k novému evropskému modelu navazujícímu na Elantru bude studie, prezentovaná na pařížském autosalonu. Pětidveřová karoserie bude na konci roku 2007 doplněna navrátivším se kombi značky Hyundai a modelovou řadu pro sezónu 2008 rozšíří také coupé-cabrio.

Od 1.srpna se na českém trhu prodává stávající Elantra ve čtyř- a pětidveřovém provedení za cenu o třídu menšího vozu. První cena 329.900,-Kč platí pro verzi Dynamic s motorem 1,6 (77 kW), která již obsahuje 4 airbagy, ABS+EBD, centrální zamykání, manuálně ovládanou klimatizaci nebo palubní počítač. Ve verzi Elegance s motorem 2,0 CVVT (105 kW) za 419.900,-Kč pak najdete navíc, kůží potažený věnec volantu, elektronicky řízenou klimatizaci, alarm, dálkové ovládání k centrálnímu zamykání, kola z lehkých slitin, přední mlhovky a protiprokluzový systém.

Ondřej Láník
Diskuze (76)