Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Elantra po faceliftu sama zaparkuje

Jan Mička
Diskuze (10)
Hyundai před týdnem vypustil upoutávku faceliftu sedanu Elantra. Nyní je vše oficiálně prozrazeno a my se můžeme zaměřit na hlavní novinky.

Změny designu nejsou nikterak drastické. Elantra se nyní více přiblížila modelům i30 a i40, které přišly s vizí fluidního designu již před dvěma lety. Sedan je vpředu o 5 milimetrů delší, zadní nárazník doznal prodloužení o 15 milimetrů, proto se zvětšila celková délka na 4550 milimetrů (+ 20 mm).

Facelift Elantře přinesl řadu kosmetických vylepšení. Přední nárazník jakoby vznikl spojením modelů Genesis Coupe a i40, vítáme zahrnutí LED techniky do projektorových hlavních světlometů. Změny vzadu jsou minimální. V podstatě se zaměřily pouze na spodní část nárazníku s viditelnou koncovkou výfuku. Koncové svítilny dostanou novou grafiku a diody po vzoru třídveřové i30.

Fotografie interiéru prozatím zveřejněny nebyly, změny však najdeme i zde. Palubní deska bude mít nyní výdechy ventilace umístěné výše, což ocení především pravé koleno vzrostlejšího řidiče. Proudění čerstvého vzduchu si nyní užijí i cestující na zadních sedadlech. Důležitou novinkou je zahrnutí automatického parkovacího asistenta do vyšších výbav a možnost změny účinku posilovače řízení tlačítkem na volantu.

Zatímco dosud byly změny pouze evoluční, pod kapotou se objeví doslova revoluce. Dosud totiž nebyla Elantra nabízena s naftovým agregátem, což se s příchodem faceliftu změní. Motor 1.6 CRDi již známe z modelu i30. I zde si zachová výkon 94 kW, točivý moment by měl být posílen na 279 N.m. Jednotka ve spojení s manuální převodovkou kombinovaně spořádá 5,4 litru nafty na 100 kilometrů, s automatem se připravte na 6,2 l/100 km.

Jan Mička
Diskuze (10)
14. 8. 2013 09:39
Elantra umí prakovat
Elantra před faceliftem umí taky sama zaparkovat a má i jinou výbavu.
Ovšem to nebylo určeno pro Evropský trh.
14. 8. 2013 07:42
Re: som zvedavy co to spravi s predajom elantry
no ja som zvedavy, ze ci konecne zacnu dovazat aj trosku lepsie vyskladanu vybavu... na slovensku je len jeden stupen {mne to vobec nevadi}, ale niektore "detaily" ma odradzuju od jej kupy a nutia prejst ku konkurencii. napr. radio bez rds, chybajuci bluetooth, bezklucovy pristup len s automatom, alebo neosvetleny odkladaci priestor pred spolujazdcom {to by sa dalo prezit, ale nie za tie peniaze}. ja dufam, ze po facelifte uz nieco poriesili {pri radiu si nie som vobec isty} a ak nie, tak hyundai aspon trosku zrealni cenu...

p.s.: elantra vedela sama parkovat aj doteraz : [odkaz] teraz by mala vediet elantra parkovat nielen pozdlz, ale aj napriec
a aj i30 vie sama parkovat doteraz, len v eu autach to nie je.
13. 8. 2013 13:57
Foto noveho interieru
zde: [odkaz]
13. 8. 2013 13:54
Re: Vypadá tak nějak...
vidím to tak nějak...
stejně...
Avatar - 3_diamanty
13. 8. 2013 13:37
Re: som zvedavy co to spravi s predajom elantry
ano to je fakt vyzera to dost nepekne ... toto je uz trosku lepsie [odkaz] .... chce to poriadne kolesa ... aby neboli nejako utopene v tom barokovom blaniku

toto vyzera tiez celkom ok: [odkaz] chce to poriadne kolesa