Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai láká na novinku pro Frankfurt. Co to asi bude?

David Bureš
Diskuze (5)

Korejská automobilka bez bližších informací hlásí, že chystá něco velkého pro Evropu. Z první upoutávky však moc nepoznáme.

Na letošním ročníku frankfurtského autosalonu bude letos chybět množství značek, mimo jiné Fiat, Nissan, Mazda a Peugeot, Hyundai si ale tuto výstavu ujít nenechá. Vždyť jde svým způsobem o domácí veletrh – Hyundai má ve Frankfurtu svoje evropské vývojové centrum. Pro letošní ročník navíc chystá něco velkého.

Hyundai slibuje, že na letošním veletrhu IAA představí zcela nový model pro svoje evropské portfolio. Bez bližších podrobností nabídne nový exteriér i interiér, stejně jako nejmodernější bezpečnostní systémy a prvky konektivity.

Krátkou tiskovou zprávu o chystané novince automobilka doplňuje o první upoutávku. Ta je ale nic neříkající, patrný je na ní sice C-sloupek karoserie, ze snímku nicméně není moc patrné, o co se bude jednat. Půjde buď o hatchback nebo crossover, který díky optickému ztvárnění C-sloupků bude mít „plovoucí“ střechu.

Zatím tak můžeme jen spekulovat, o co půjde. Nabízí se třeba nová generace malého hatchbacku Hyundai i20 – současná generace se vyrábí od roku 2014, a tak už by se mohl pomalu blížit čas nástupce. To samé platí pro miniauto i10, které je ve výrobě ještě o rok déle.

Možností je ale také další malý crossover, který by stál v nabídce pod Konou. Hyundai totiž dal nedávno najevo, že se myšlence takového auta nebrání. Jinde ve světě sice bude prodávat crossover Venue, o 129 mm kratší auto než Kona, pro Evropu by ale mohl nabídnout specifický model. Minimálně zveřejněný detail nic na Venue nepřipomíná.

Takový automobil by se navíc nabízel jako nástupce malého MPV Hyundai ix20, jehož výroba byla ukončena letos v květnu. Více se každopádně dozvíme v následujících týdnech, kdy Hyundai slibuje odhalit další informace o připravované novince.  

David Bureš
Diskuze (5)

Doporučujeme

9. 7. 2019 13:54
Re: Novinky Hyundai
Predtým však príde odľahčená špeciálna edícia i30 N s karbónovou prednou kapotou, ľahšími diskami kolies, ľahšími sedačkami a nejakými aerodynamickými úpravami ;-)

Veloster s motorom uprostred by mal prísť zatiaľ len ako concept car.
9. 7. 2019 13:31
Novinky Hyundai
i20 N- motorizace 1.6 T-GDI

i30 N s 8.st.DCT

Velostar s motorem uprostřed