Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai má nového partnera na poli výkonných elektromobilů. Výsledkem bude elektrické N!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Dvě korejské automobilky oznamují spolupráci s chorvatským výrobcem výkonných elektromobilů Rimac. Hyundai a Kia se i díky této kooperaci chtějí stát světovými lídry v oblasti elektrifikace.

Pokud vám přijde, že už jste o společnosti Rimac Automobili slyšeli, určitě je to pravda. Ve speciálu chorvatské značky před dvěma lety ošklivě havarovala hvězda The Grand Tour Richard Hammond. Oblíbený moderátor se z nehody naštěstí dostal bez vážných následků a dnes společně s kolegy pokračuje ve své práci na populárním pořadu.

Rimac je výrobcem vysoce výkonných elektrických aut a jak si jistě vzpomínáte, parametry jeho supersportů bývají mnohdy šílené. Ale velké automobilky mu očividně věří. Už v loňském roce koupilo desetiprocentní podíl ve firmě Porsche. A tím zdaleka nekončíme.

Navázání nového partnerství s chorvatským start-upem teď oznamují také Hyundai Motor Company a Kia Motors Corporation. Korejské automobilky vysvětlují, že hlavním cílem nové spolupráce je urychlení přechodu na čistou mobilitu a zaujmutí pozice světového lídra v oblasti elektrifikace.

Hyundai, Kia a Rimac budou úzce spolupracovat na vývoji elektrické verze sportovního „enka“, předmětem partnerství je však i výkonné elektrické vozidlo na palivové články. „Rimac je inovativní společnost s vynikajícími schopnostmi v oblasti vysoce výkonných elektrických vozů,“ pochvaluje si novou spolupráci Euisun Chung, výkonný viceprezident Hyundai Motor Group.

Potěšení z nového kontraktu pochopitelně panuje i na druhé straně: „Jsme ohromeni vizí a iniciativou skupiny Hyundai Motor Group. Věříme, že toto technologické partnerství vytvoří co možná nejlepší podmínky pro naše zákazníky. Rimac je stále mladá a relativně malá firma, ale rosteme rychle a věříme, že tato spolupráce nám v tom jedině pomůže,“ říká Mate Rimac, zakladatel a generální ředitel společnosti Rimac Automobili.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - rokyta.p
14. 5. 2019 19:01
Re: Tý sobole! To je Psycho!
A jéje, Standovy hovnaje :-O Tak už vím, kdo byl na prvního máje nepolíbený. :-[] Psát tu také kraviny, stejně to budou za chvíli zavírat a věnovat se zase výrobě rychlovarných konvic. :yes: