Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai odhalil nové kompaktní SUV. Má atmosférický dvoulitr a jméno po lvím královi

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Hyundai zveřejnil první oficiální fotografie nového kompaktního SUV, které dostalo jméno Mufasa.

Novinka se tedy jmenuje stejně jako král Lví říše ze známé animované pohádky Lví král z roku 1994. Kromě označení však vůz zaujme také vzhledem, nabízejícím několik výrazných designových prvků.

Video se připravuje ...

Pozornost upoutá například provedení předních partií, které se chlubí velkou maskou chladiče a neobvyklými světlomety. Použité řešení ve tvaru písmene X může dokonce připomenout aktuální generaci Kie Sportage.

Možná ještě zajímavější jsou zadní svítilny, navržené ve tvaru velkého oválu, v jehož vnitřku se nachází nápis Mufasa. Za zmínku pak jistě stojí také zvedající se spodní linie oken a v okolí blatníků vyboulené boky - podobný designový prvek využívá Hyundai Tucson.

Z hlediska rozměrů Mufasa zapadá mezi SUV nižší střední třídy. Novinka je dlouhá 4475 milimetrů, 1850 mm široká a 1655 mm vysoká. Rozvor náprav dosahuje 2680 mm.

Potvrzenu zatím máme jedinou motorizaci, a to atmosféricky plněný zážehový čtyřválec s dvoulitrovým objemem, poskytující maximální výkon 118 kW. Motor doplňuje šestistupňový automat, přes který síla jednotku putuje na přední kola.

Na dnešní dobu neobvyklá motorizace napovídá, že Hyundai Mufasa není autem vyvinutým pro evropské zákazníky. Vzniklo primárně pro čínský trh, informace o prodeji v jiných zemích zatím k dispozici nemáme. Veřejnosti se novinka představí příští týden na autosalonu v Šanghaji.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

14. 4. 2023 11:49
Re: stacilo napsat do titulku
Ten predok ale vyzerá ako na buldozéri, nie na kompaktom SUV.
Avatar - Jenik3
14. 4. 2023 10:04
stacilo napsat do titulku
Hyundai odhalil nove kompaktni SUV pro Cinsky trh.
Avatar - Dinar
14. 4. 2023 08:01
Mustafa
mi přijde jako taková zmenšenina bmw xm, a to není, z hlediska designu, dobrá vizitka. :D
13. 4. 2023 21:32
Hezké SUV...
...tedy určitě vypadá jinak. :-) :no:
Avatar - pradeda777
13. 4. 2023 20:25
Já se picnu....
prý Marfuša..... :-! :-! :-!