Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai poodhaluje koncept elektrického SUV Seven, nabídne stylové posezení

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Koncept Hyundai Seven má být předobrazem elektrického SUV Ioniq 7 a jeho premiéra proběhne na blížícím se autosalonu v Los Angeles.

Automobilka Hyundai se pochlubila novými snímky, které by měly přitáhnout pozornost k připravované premiéře konceptu čistě elektrického SUV Hyundai Seven Concept, jehož premiéra již 17. listopadu v rámci autosalonu v Los Angeles.

Zveřejněné snímky konceptu bohužel neukazují nic konkrétního, snímek exteriéru však navazuje na již dříve odhalenou ukázku rozvoje modelové řady Ioniq. Na snímku totiž můžeme vidět levý přední roh vozu, který zaujme horizontální linií světel v horní části a vertikální linií v nižší části nárazníku – vedle mřížky pro přívod vzduchu.

Mělo by se přitom jednat o nový typ osvětlení, využívající samostatné LED segmenty s označením Parametric Pixels. Tato drobná ukázka navíc jasně navazuje na již zmiňovaný snímek budoucí řady Ioniq, která bude složena z již prodávaného hatchbacku Ioniq 5, připravovaného kupé Ioniq 6 a vrcholného SUV Ioniq 7, které vznikne právě na základě konceptu Seven.

Již dříve zveřejněný snímek přitom poodhaloval robustní stavbu vozu, jehož designu vpředu dominují nevšední světla a vzadu zaujme elegantně se svažující karoserie. Otázkou však zůstává, kolik řad k sezení vlastně koncept nabídne.

Video se připravuje ...

Druhý snímek nového konceptu pak zachycuje elegantní křeslo, připomínající spíše kousek z moderního obýváku. Automobilka tak jen utvrzuje své odhodlání vytvořit v kabině prostředí, které má navozovat dojem luxusního salonku.

Zdá se, že spodní část křesla je ozdobena dřevěným dekorem, který by se měl v interiéru objevovat poměrně často. Zbytek je pak vyroben z látky, která bude nejspíš získaná z recyklovaných či udržitelně získaných materiálů. Jak ostatně automobilka dodává, jejím cílem je vybavovat elektrické vozy v maximální míře udržitelnými a ekologicky získanými materiály.

O technice vozu prozatím mnoho nevíme, s největší pravděpodobností však vznikne na prodloužené platformě E-GMP. V podlaze uložená baterie by mohla mít kapacitu až 100 kWh, díky které by se mohl dojezd pohybovat okolo 483 km. Kombinovaný výkon dvojice elektromotorů pak může dosahovat až 230 kW.

Mezi letošním představením konceptu a odhalením produkční verze ovšem může být delší odmlka – podle některých zdrojů se totiž SUV Ioniq 7 dostane do prodeje zřejmě až v roce 2024.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme