Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Staria Van má české ceny, bez daně se vejde pod 700.000 Kč

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Ceny osobní verze známe již od únoru, nyní však české zastoupení zveřejnilo také ceny užitkové verze Staria Van.

Futuristické MPV Hyundai Staria už mohou čeští zákazníci objednávat ve verzích Tour a Luxury, určených pro převoz cestujících. Nyní se však nabídka českého zastoupení značky rozrůstá také o užitkovou verzi Staria Van, jejíž cena začíná od 699.900 Kč – ovšem bez DPH.

Model Staria Van, stejně jako osobní verze, je dodávána výhradně s vznětovým motorem 2,2 CRDi o výkonu 130 kW (177 k), který je standardně párován s šestistupňovou manuální převodovkou. Ve vybraných konfiguracích je však volitelně dostupný také osmistupňový automat s hydrodynamickým měničem.

Video se připravuje ...

Vůz je dostupný ve třech výbavových stupních (Start, Comfort a Comfort Premium) a ve dvou konfiguracích vnitřního prostoru – buď se třemi, nebo šesti sedadly. Třímístná verze pojme až tři europalety, zatímco šestimístná pouze dvě. Automobilka navíc slibuje nadstandardní přístup jak do zadních, tak i bočních dveří, což by mělo usnadnit i manipulaci s nákladem například z vysokozdvižného vozíku.

V základní výbavě Start, která začíná na 699.990 Kč (bez DPH) si zákazníci mohou vybrat mezi třemi a šesti sedadly. Již v základu je přitom vůz vybaven posuvnými dveřmi na bocích a výklopnými dveřmi vzadu, které je však možné také vyměnit za dvoukřídlé.

Výbava start dále nabídne sedmnáctipalcová ocelová kola, halogenové světlomety, zadní parkovací senzory, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zrcátka s funkcí elektrického sklápění, rádio s osmipalcovým dotykovým displejem se zrcadlením aplikací Apple CarPlay či Android Auto a  mnoho dalšího.

Vyšší výbavový stupeň Comfort začíná od ceny 759.990 Kč (bez DPH) a opět je k dispozici se třemi a šesti sedadly. Šestimístnou verzi lze přitom osadit také již zmiňovanou osmistupňovou automatickou převodovkou za příplatek 41.132 Kč (bez DPH).

S vyšším výbavovým stupněm navíc zákazníci dostanou také přední parkovací senzory, automatickou klimatizaci, inteligentní adaptivní tempomat nebo LED přední světlomety. Volitelně lze získat také 17“ litá kola, integrovanou navigaci s úhlopříčkou 10,25“ a inteligentní klíč.

Ve vrcholné výbavě Comfort Premium, začínající od ceny 869.900 Kč (bez DPH) je vůz dostupný výhradně v šestisedadlové konfiguraci. Výbava přitom obsahuje 17“ litá kola, syntetickou kůží čalouněná sedadla, desetipalcový přístrojový panel Supervision, elektricky ovládané páté dveře s bezdotykovým otevíráním, desetipalcovou navigaci a mnoho dalšího. Volitelně lze zvolit jak automatickou převodovku, tak prosklení nákladového prostoru.

Pro model Hyundai Staria Van platí tříletá záruka bez omezení najetých kilometrů a každý soukromý zákazník spolu se svým vozem získá taktéž tradiční Hyundai benefity jako sadu zimních kol zdarma a další.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Doupik
9. 6. 2022 10:05
Re: přepážka
Redakce přidala fotky neevropské verze. (stav 9.6. 10:05)
V té evropské přepážka (za 3 i 6 místy) samozřejmě je.
https://www.hyundai.com/…/staria-van.html
Avatar - KANKUNEN
9. 6. 2022 09:56
Re: přepážka
A volant vpravo ti nevadí?
Avatar - WinDiesel
9. 6. 2022 09:49
Re: přepážka
Tobě se to možná nelíbí, ale jiným to vadit nebude :-O
Avatar - KANKUNEN
9. 6. 2022 09:33
Jako VAN Ford nebo Renault
ale u osobní verze mi ani nevadí, že je to tak škaredé, protože to auto je jak z kosmu. Totální hrůza je ale ta zadní pevná lavice. Zadní pravé sedadlo mám pořád pryč, abych tam mohl vézt kolo, lyže a jiné delší předměty.
9. 6. 2022 09:20
přepážka
Jsem si myslel že prodávat užitkáč be z přepážky snad ani není možný, resp. že to nejde zhomologovat. No asi jde. Hyundai nám opět "zvyšuje" automobilové standardy. Díky moc. :-O