Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I z Mazdy MX-5 může být teréňák. Tahle má čtyřkolku a motor ze Subaru

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Mazda MX-5 má spoustu přitažlivých vlastností, díky nimž se z ní stala legenda. Rozhodně však mezi ně nepatří schopnost jízdy v terénu.

I tenhle podivný "nedostatek" se ovšem dá napravit, jak ukazuje YouTube kanál Gingium. Najdeme na něm totiž sérii videí, v níž se jistý mladík snaží z Miaty udělat terénní auto.

A jak se zdá, povede se mu to. Pokud tedy doladí poslední detaily. Otázkou však je, do jaké míry se ještě můžeme bavit o Mazdě MX-5. Nadšenec totiž vyměnil původní techniku za jinou, z auta jiné značky.

Pod karoserií se ukrývá nejen výrazně nadzvednutý podvozek, ale především motor a pohon všech kol od Subaru. Dárcem dvoulitrového boxeru EJ205 byla Impreza WRX druhé generace.

Tvůrce tohoto křížence si navíc s motorem trochu pohrál a současně ho vybavil větším turbodmychadlem. Výkon by tedy měl přesáhnout 169 kW sériového WRX.

Ale na přesné číslo si ještě budeme muset počkat, stejně jako na jízdní záběry. Jak ukazuje zatím poslední video, na voze je pořád hodně práce. Logo STI ovšem už na karoserii svoje místo našlo...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme